Meta’dan yeni metin tabanlı içerik uygulaması!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya platformları Facebook ve Instagram’ın ana şirketi Meta’dan bir atılım geldi. Meta, ActivityPub’ı destekleyecek ayrı bir metin tabanlı içerik uygulaması üzerinde çalışıyor. ActivityPub’ı da Twitter ile rekabet eden diğer merkeziyetsiz bir sosyal ağ protokolü olarak nitelendirebiliriz. 

Meta, yeni metin tabanlı içerik uygulaması üzerinde çalışıyor

TechCrunch tarafından yayınlanan bir rapora göre, kod adı P92 olan yeni uygulama Instagram markalı olması ve kullanıcıların mevcut Instagram kimlik bilgileriyle giriş yapmalarına olanak tanıması bekleniyor. 

P92 ekibi, ilk ürün sürümünde “fork” yaklaşımını izlemeyi planlıyor. Bununla birlikte kullanıcıların profilleri, adı, kullanıcı adı, biyografisi, profil fotoğrafı ve takipçileri gibi Instagram hesap ayrıntılarıyla doldurulmuş olacağı belirtildi. 

Ürün tanıtım özetine göre, uygulama şirketin mevcut gizlilik politikasına bağlı kalacak. Ancak aynı zamanda da özellikle uygulamalar arası veri paylaşımını ele alan ek bir gizlilik politikası ve hizmet şartlarına da sahip olacak. 

Son zamanlarda teknoloji şirketleri ve yeni girişimler, Twitter kullanıcılarının alternatif platformlara yönelme eğiliminden faydalanmak istiyor. Son birkaç ay içerisinde Mastodon, Post.news ve T2 gibi birçok rakip platform, kullanıcıları çekmek için hem faaliyete geçmiş hem de ilgi görmeye başlamış durumda. 

Minimum uygulanabilir ürün (MVP) için mevcut plan ise kullanıcıların diğer sunuculardaki kişilere yayın göndermelerini sağlamak olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, kullanıcıların diğer sunuculardaki kişileri takip edip edemeyeceği ve içeriklerini görüntüleyip görüntüleyemeyeceği henüz netleştirilmiş değil. 

Ne var ki uygulamanın ilk versiyonu, ön izlemeli gönderilerde dokunulabilir bağlantılar, kullanıcı biyografisi, kullanıcı adı, doğrulama rozetleri, paylaşılabilen resimler ve videolar gibi özellikler içereceği belirtildi. Ayrıca uygulamanın takipçi ve beğeni gibi işlevlere de sahip olması bekleniyor. Ancak yorum yapma ve mesajlaşma özelliklerinin ürünün ilk versiyonunda yer alıp almayacağı da henüz belirsiz. 

Geliştirme ekibi, ayrıca içeriğin Twitter gibi yeniden paylaşılmasına izin verme olasılığını da tartışıyor, ancak bu yalnızca işletme ve içerik oluşturucu hesapları için geçerli olacak. MVP, en başından itibaren birinci taraf içeriği için bir hak yöneticisini entegre edeceğini, ancak diğer uygulamalardan ve sunuculardan gelen üçüncü taraf içeriğini entegre etmeyeceğinin altını çizdi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Meta’dan yeni metin tabanlı içerik uygulaması!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!