Fed, kripto sektörünün takibi için ekip kuruyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Merkez Bankası bir süredir düzenlenmemiş stablecoin’ler ile ilgili endişelerini dile getiriyordu. Bunun üzerine Federal Rezerv’den bir adım geldi. Fed, kripto para endüstrisindeki gelişmeleri takip etmek için uzmanlardan oluşan bir ekip kurmaya hazırlandığını bildirdi. 

Fed, kripto endüstrisini yakından takip etmek istiyor

Merkez bankası başkan yardımcısı Michael Barr, geçtiğimiz gün Washington’daki Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü’nde bir konuşma gerçekleştirdi. Barr, kripto varlıkların finansal sistemin üzerinde dönüşüm yaratan bir etkiye sahip olabileceğini söyledi. Ne var ki Barr, yenilikçiliğin faydalarının ancak uygun korkuların var olduğu bir ortamda gerçekleştirilebileceğini de sözlerine ekledi. 

Barr’a göre yeni kripto ekibi, hem Federal Rezerv’in hem de kendilerinin sektördeki yeni gelişmelerden haberdar olmalarına yardımcı olacak. 

Barr, ayrıca konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

“İnovasyon her zaman hızlı bir şekilde gelir, ancak tüketicilerin yeni finansal ürünlerle hem para kazanabileceklerinin hem de kaybedebileceklerinin farkına varmaları zaman alır.”

Bu arada başkan yardımcısı, yenilikleri engelleyecek aşırı düzenlemeler ile halka ve finansal sisteme önemli ölçüde zarar verecek eksik düzenleme arasında bir denge kurulmasını sağlamak için düzenlemenin müzakerelere dayalı bir süreç olması gerektiğini de ekledi.

Barr’ın endişe endişe ettiği bir diğer konu ise stabilcoin’lerdi.

Başkan yardımcısı, dolaşımdaki pek çok stablecoin’i destekleyen varlıkların likit olmadığını, yani gerektiğinde bunları nakit olarak nakde çevirmenin zor olabileceğini kaydetti. Buna ek olarak Barr, değer ve likiditedeki uyumsuzlukları, klasik bir banka kaçışının reçetesi olarak değerlendirdi.

Barr, ayrıca Fed tarafından düzenlenmediği sürece, stablecoin’lerin yaygın olarak benimsenmesinin halkı, işletmeleri ve daha geniş çapta ekonomiyi riske atabileceğine inanıyor.

Öte yandan Federal Rezerv Sistemi’ne katılması sürekli olarak reddedilen Custodia Bank’ın CEO’su Caitlin Long, Silvergate Bank’in bir bankadan çekilen varlıklardan kaynaklanan likidite sorunları nedeniyle çöktüğüne inandığını belirterek Barr’ın yorumlarındaki ironiye dikkat çekti.

UM, WASN’T THE FED #Silvergate’s REGULATOR?‍♀️
“The banks we regulate, in contrast, are well protected from bank runs thru a robust array of supervisory requirements.”–Fed Vice Chair Supervision Michael Barr, speaking this morning(!)
h/t @ByKyleCampbellhttps://t.co/7UsHDKfiaC

— Caitlin Long ⚡️ (@CaitlinLong_) March 9, 2023

Long ayrıca, 8 Mart’taki mali güncellemede 21 milyar dolar değerindeki varlıklarını 1,8 milyar dolar zararla sattığını açıklamasının ardından hisseleri düşen ve sermayeyi eritmek için satış yapmak zorunda kaldığı korkusuna yol açan Silicon Valley Bank’in karşı karşıya olduğu mevcut sorunlara da işaret etti.

FRIENDLY REMINDER that, right as the panic was happening in Silicon Valley, the Fed’s Vice Chair for Supervision Barr said in a speech: “The banks we regulate, in contrast, are well protected from bank runs thru a robust array of supervisory requirements.”https://t.co/FpPl2Qlk7x

— Caitlin Long ⚡️ (@CaitlinLong_) March 10, 2023

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fed, kripto sektörünün takibi için ekip kuruyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!