Joe Biden’ın 2024 yılı bütçesinde kripto vergi değişikliklerine yer verildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden’ın bütçe teklifi, dijital varlıkların vergi değişikliklerini içeriyor.

The Block’un haberine göre bugün yayımlanan 2024 yılı mali bütçesi, kripto paraları “wash sales rules” içerisine dahil edecek. Bu da kripto paraların hızlı bir şekilde alınıp satılmasından kaynaklanan zararlardaki vergi indirimlerinin ortadan kalkacağı anlamına geliyor. Hisse senetleri ve tahviller, halihazırda “wash sales rules”a tabidir. 

Wash sales, bilinen anlamıyla değeri düşen bir hisse senedinin hemen satılıp fiyatı daha da düştüğünde geri alınmasına yönelik bir vergi stratejisidir. Bununla birlikte vergi beyannamelerindeki bir kayıp sebebiyle vergi indirimi de talep etmektedir. 

30 milyar doların üstünde gelir bekleniyor

Biden yönetimi, kripto paralar ile ilgili yapılan bu değişikliğin, önümüzdeki on yıl içinde yaklaşık 31,6 milyar dolar gelir getireceğini iddia ediyor. 

2024 mali bütçesi içinde kripto paralar ile ilgili birkaç madde daha göze çarpıyor. Bunlar arasında finans kuruluşlarının ve dijital varlık komisyoncularının yetkililere bilgi raporlaması da yer alıyor. 

Ek olarak ABD vatandaşlarının yabancı dijital varlık hesaplarında büyük varlıkları olduğu takdirde bunları IRS’ye bildirme gerekliliği de bütçe içinde yer aldı.

Joe Biden’ın 2021 yılında imzaladığı altyapı tasarısı da, dijital varlıklara ilişkin hükümleri nedeniyle kripto sektöründen büyük tepki almıştı. Özellikle “komisyoncu” tanımının beklenenden daha geniş olması, en önemli günden maddelerinden birisi haline gelmişti. Tasarıda yer alan yeni kurallar için bir kılavuzun yakın zamanda yayımlanması bekleniyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Joe Biden’ın 2024 yılı bütçesinde kripto vergi değişikliklerine yer verildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!