Silk Road Bitcoin’leri birden fazla cüzdana taşındı! Yoksa satılacak mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 milyar ABD doları değerindeki 50.000 adet Bitcoin, ABD Hükümeti kolluk kuvvetlerinin el koymalarıyla ilgili olarak birden fazla cüzdandan taşınarak yeni adreslere aktarıldı. Bunlarda bazıları ise 8 Mart itibarıyla Coinbase borsasına taşındı.

Silk Road’un 50.000 adet Bitcoin’i birden fazla cüzdana taşındı

Zincir üstü analiz şirketi PackShield tarafından paylaşılan verilere göre, ABD kolluk kuvvetlerinin cüzdanlarından üç transfer gerçekleştirildi. Bu cüzdanlarda, Kasım 2021’de ABD kurumları tarafından karanlık ağ pazaryeri Silk Road’dan ele geçirilen yaklaşık 51.000 BTC bulunuyordu. El konulan BTC’ler ise iki cüzdan adresinde birleştirildi: bc1q5s…0ch ve bc1q2ra…cx7.

Silk Road Bitcoin’leri üç farklı adrese taşındı. Kaynak: Twitter

Bu üç transferden çoğunun dahili transferler olduğu görtespit edildi. Coinbase’e ise yaklaşık 9.861 adet BTC gönderildi. Diğer iki transfer ise bc1q… ile başlayan bir adrese 30.000 adet BTC ve bc1qe7 ile başlayan bir adrese 9.000 adet BTC transfer edildi.

Silk Road BTC’leri Coinbase’e gönderildi. Kaynak: Glassnode

Bilindiği üzere Silk Road, çevrimiçi bir karaborsa ve ilk modern darknet piyasası olarak biliniyordu. Amerikalı kurucusu Ross Ulbricht tarafından 2011 yılında “Dread Pirate Roberts” takma adıyla başlatıldı. Pazaryeri, Bitcoin ödemelerini ilk kabul edenlerden biriydi ve hatta zamanında kripto kullanımını popülerleştirdi. ABD kolluk kuvvetleri, zaman zaman ve 2014 gibi erken bir tarihte açık artırmaya çıkarılan BTC istifleri de dahil olmak üzere kurucusundan çok sayıda ürüne el koydu.

İlginizi çekebilir: Silk Road’un hikayesi beyaz perdeye geliyor

Öte yandan popüler Bitcoin savunucusu Tim Draper 2014 yılında bu ihalelerden birinden yaklaşık 30.000 BTC satın almıştı. Ekim 2015’te 50.000 BTC’lik bir başka açık artırma daha düzenlenmiş ve ABD Marshall Hizmetleri 2.000 BTC’lik 21 blok ve 2.341 blokluk bir bloğu çevrimiçi bir açık artırmada sattı.

Her ne kadar Coinbase’e 50.000 BTC’nin sadece küçük bir kısmı gönderilmiş olsa da, ABD icra teşkilatı bağlantılı cüzdanlardan milyarlarca BTC’nin hareketi çılgın tepkilere ve daha da çılgın teorilere yol açtı. Bir kullanıcı, ABD ajanslarının Silk Road Bitcoin’lerini satmaya karar vermesi halinde, bunun piyasa üzerinde önemli bir satış baskısı yaratacağına dikkat çekti. Aynı zamanda, birkaç kişi de satışın zamanlamasını sorguladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Silk Road Bitcoin’leri birden fazla cüzdana taşındı! Yoksa satılacak mı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!