Bitcoin düzeltme mi yaptı yoksa yeni düşüş mü başladı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kısaca zincir üstü verilere bakacak olursak; Bitcoin’in borsalara girişinde anormal bir artışın oluşmaması, açgözlülük verilerinde keskin düşüş yaşamaması ve stablecoin / rezerv rasyolarında önemli bir bozulma yaşanmaması bizlere Bitcoin’deki bu geri çekilmenin düzeltme olarak kalabileceğini gösteriyor. Fakat burada önemli bir uyarıyı da dile getirmek lazım bu hafta yazının devamında bahsedeceğim gelişmeler dolayısıyla hiçbir işlemi uzun vadede tutmama taraftarıyım.
Bu hafta piyasalarda makro tarafta yaşanacak gelişmere bakıldığında;

6 Mart Pazartesi 18:00 ABD Fabrika Siparişleri (beklentiler geçen ay %1,8 artan verinin %1,8 düşmesi bekleniyor.)

7 Mart Salı günü Powell, Senato Bankacılık Komisyonu önünde soru-cevap sorgusuna katılacak. Aynı toplantıyı da 8 Mart Çarşamba günü Temsilciler Meclisi’nde yapacak. Powell’ın konuşma metni yayımlanacak fakat asıl konu milletvekillerinin soru-cevap sıkıştırmaları olacak. Özellike Powell’ın FTX ile olan ilişkisi ve SEC Başkanı Gensler ile Binance arasındaki ilişkilere atıfta bulunacak her soru-cevap bizler için çok önemli olacak.

8 Mart Çarşamba günü ADP ve JOLTS açık istihdam koşulları gelecek. ABD ekonomisinin istihdam durumunu birebir yansıtan JOLTS fiyatlara etki edebilecek düzeyde önemli bir veri.

9 Mart Perşembe günü haftalık işsizlik verileri açıklanacak. Beklentiler ilk işsizlik başvurularının 195 bin artış yapacağı yönünde. İşsizlik başvurularının artması durumunda dolar endeksinde düşüş görülebilir.

10 Mart Cuma günü ise tarım dışı istihdam ve işsizlik oranları açıklanacak. Her üç istihdam verisini birleştirdiğimizde etilerini şu şekilde düşünebilirsiniz; ABD’de açık pozisyonlar varsa ve iş arayanların sayısı fazla artmadıysa o halde Fed faiz artırımlarını sürdürebilir. Bu nedenle işsizlik verilerinin kuvvetli gelmesi dolar endeksine yukarı yönde, endeksler ve kriptolara ise alt yönde etki edebilir.

Bu hafta kripto paraların takviminde önemli bir veri bulunmuyor.

Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda da günlük periyotta lineer ve parabolik iki kısa vadeli trendin aşağı yönlü kırılması durumunda oluşabilecek 23.000$ bölgesine tepki de ‘pull back’ bekliyoruz. Geçen hafta fiyat-MACD arasındaki negatif uyuşmazlığın gösterge yönünde sona ermesiyle birlikte tepki şansı doğabilir. Ancak bu tepkinin 23.000 seviyesini kırması pek beklenmemekle birlikte (mevcut durumdaki haber akışı değişirse ancak tepki yukarı tamamlayabilir) 23.000 bölgesinden geri çekilerek haftanın devamında 22.000$ ve gerisine inme ihtimali bulunuyor. Hali hazırda Bitcoin opsiyonları da 21.000-22.000 bandında harekete işaret ediyor. Bu nedenle yükselişlerin devamlı olması beklenmiyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin düzeltme mi yaptı yoksa yeni düşüş mü başladı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!