Silvergate, BlockFi’a yaklaşık 10 milyon dolar verecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Silvergate Bank, kripto kredi şirketi BlockFi’ya yaklaşık 10 milyon dolar verecek.

The Block’un haberine göre iflas yargıcı, Silvergate’in “operasyonlarını yeniden değerlendirdiğini” aıklamasının ardından BlockFi’a 9,9 milyon doları geri vermesini emretti. 

İflas Yargıcı Michael B. Kaplan, bugün yapılan bir mahkeme dosyalamasına göre, Silvergate Bank’in kripto kredi şirketi BlockFi’ın 9.850.000 dolarlık varlığını geri vermesini söyledi.

Kripto para borsası FTX’in çöküşünün ardından Kasım ayında iflas başvurusunda bulunan BlockFi, başvurunun ardından varlıklarının iade edilmesi için Silvergate ile iletişime geçti. Yapılan görüşmeler olumlu sonuç verdi ve Silvergate’in BlockFi’a yaklaşık 10 milyon dolar iade etmesine karar verildi.

Silvergate, son günlerde önemli problemlerle karşı karşıya kaldı. ABD Adalet Bakanlığı, kripto odaklı bankanın FTX’in çöküşüne etki ettiğini iddia ederek soruşturma başlattı. 

Yaşanan bu gelişmeler, birçok önemli kripto şirketinin Silvergate ile olan bağlarını koparmasına neden oldu. ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, USDC ihraççısı Circle, BUSD ihraççısı Paxos ve Winklevoss ikizlerinin kripto para borsası Gemini, Silvergate ile bağlarını koparan şirketler arasında yer aldı.

Kripto sektörü regülatör kıskacının altında

2022 yılı, kripto para şirketleri için son derece sıkıntılı bir yıl oldu. Terra ekosisteminin çöküşüyle başlayan süreç, Voyager Digital ve Three Arrows Capital’in iflasıyla devam etti ve son olarak FTX’in çöküşü, sektörün adeta dip yapmasına neden oldu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından dünyanın dört bir yanındaki regülatörler, kripto para şirketlerini hedef aldı. Son olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Paxos ve Kraken gibi markaları hedef alarak kripto şirketlerine karşı katı tutumunu sürdürdü.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Silvergate, BlockFi’a yaklaşık 10 milyon dolar verecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!