AB, kara para aklamayı önleme tasarısında NFT’lere odaklanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Parlamentosu vekilleri, kara para aklama yasa tasarısı metninde yapılacak değişiklikleri tartışıyor.

Bu, Avrupa Birliği’nin MiCA düzenlemelerinden daha farklı bir yapıya sahiptir.

Önümüzdki ay MiCA ile ilgili nihai bir oylama yapılması bekleniyor. Kripto düzenlemelerinin temellerini atmak isteyen AB, NFT platformlarını bu yasadan bilinçli olarak muaf tutmuştu.

Kara para aklama yasası taslağında, NFT’ler ile ilgili şu ifadeler yer alıyor:

“NFT platformları, herhangi bir hizmet sağlamadığı müddetçe MiCA Yönetmeliği kapsamındaki hizmet sağlayıcılarının içerisinde yer almaz”

Avrupa Parlamentosu vekilleri, bu kararı tekrar müzakere etmek istiyor. 

“Bu açığı kapatmak, kara para aklam riskleri ve terör finansmanı risklerini azaltmak için NFT platformları da AML/CFT çerçevesine ayrı bir kategoride dahil edilmelidir”

NFT’ler ile ilgili güvenlik tartışmaları devam ediyor

NFT’ler, ilk olarak Eylül 2022’de kara para aklama yasası kapsamına dahil olmuştu. Ancak yapılacak potansiyel düzenlemelerle birlikte daha keskin kararların alınması gündemde. Kara para aklama faaliyetlerini izlemekle görevli olan Mali Eylem Görev Gücü, geçtiğimiz ay NFT’ler ile ilgili bir güvenlik açığı bulunduğu konusunda uyarılarda bulundu.

Yapılması istenen değişiklikler, 28 Mart’ta parlamento komitesinde oylanacak. Bunun ardından tüm yasanın oylanması gerekecek. Son olarak yasa tasarısının genel kurul oylamasına gitmesi bekleniyor. 

Benzer bir biçimde self-hosted cüzdanlar ve adresler de yakın zamanda kara para aklama tasarısı çerçevesinde mercek altına alındı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
AB, kara para aklamayı önleme tasarısında NFT’lere odaklanıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!