Tel Aviv menkul kıymetler borsası, kripto hizmetleri sunmaya bir adım daha yakın

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası (TASE) tarafından, kripto alım satım faaliyetlerinin bankacılık dışı üyelere genişletilmesinin onaylanmasına yönelik bir taslak, kamuoyu yorumları için yayınlandı. 

Tel Aviv menkul kıymetler borsası, kripto hizmetleri vermeye hazırlanıyor

Geçtiğimiz gün yapılan bir TASE duyurusunda, önerilen tasarının müşterilerin kripto paralara yatırım yapabilmeleri için belirlenen itibari parayı yatırmalarına olanak sağlayacağı belirtildi.

Bankacılık dışı üyelerin, teklifin onaylanması halinde kripto alım satımı ve saklama hizmetleri için lisanslı sağlayıcılar olarak hareket etmesi öngörülüyor. Müşteri fonlarının ise kripto alım satım faaliyetleri için aracı olarak çok amaçlı hesaba yerleştirilmesi bekleniyor. 

Ayrıca müşterilerin kripto satışından elde edilen fonları çekmelerine de izin verilecektir, ancak süreç biraz karmaş. Duyuruya göre bu durum, riskleri azaltmak ve tüketici korumasını geliştirmek için yapıldı.

“Bu, riskleri azaltırken ve müşterileri korurken yenilikçiliği ve rekabeti teşvik etmeyi amaçlayan İsrail sermaye piyasasının ilerlemesi ve gelişmesinde bir başka adımdır.”

Yorumlar sunulduktan sonra, tasarı TASE Yönetim Kurulu’nun onayına gönderilecek, ancak herhangi bir zaman dilimi henüz belirtilmiş değil.

Tel Aviv’in merkezindeki TASE binasının lobisi. Kaynak: Yaniv Morozovsky

Ne var ki Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası ve kripto alım satım hedefleri için işler kusursuz bir şekilde ilerlemeyebilir.

İsrail’deki düzenleyici çerçeve, önerilen bir yasanın kripto varlıkları menkul kıymetler olarak sınıflandırmayı planlaması nedeniyle sektör için gittikçe ser sıkılaşıyor. Geçtiğimiz ocak ayında İsrail Menkul Kıymetler Kurumu (ISA) dijital varlıkların menkul kıymetler çatısı altına alınarak düzenlenmesi için bir çerçeve önerdi.

Şubat ayında ise İsrailli kripto alım satım ve saklama şirketi Altshuler Shaham Horizon’un CEO’su Ilan Sterk Cointelegraph’a yaptığı açıklamada yeniden sınıflandırmanın her şeyi kötü anlamda değiştirdiğini ve sektörü öldüreceğini söyledi.

Related: Altshuler Shaham Horizon CEO’su: “İsrail’in kripto yasası, endüstriye zarar vercek”

Ayrıca, TASE duyurusunda, İsrail’deki mevcut düzenleyici yaklaşımın kripto paralardaki finansal faaliyetlere ya da hizmetlere, şu anda dijital olmayan varlıklara uygulanana benzer bir düzenleme getirmek olduğu belirtildi. 

TASE, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“TASE, yerel düzenlemelerin uluslararası düzenlemelerle uyumlu hale getirilmesinin İsrail pazarına daha fazla yabancı yatırım ve yabancı yatırımcı çekeceğine inanıyor.”

Son olarak geçtiğimiz eylül ayında İsrailli kripto borsası Bits of Gold, ülkede Sermaye Piyasası Kurumu’ndan lisans alan ilk borsa oldu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tel Aviv menkul kıymetler borsası, kripto hizmetleri sunmaya bir adım daha yakın
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!