Janet Yellen, kripto paralar için düzenleyici çerçeve çağrısında bulundu.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bugün gerçekleştirilen G20 toplantısında kripto paralar için güçlü bir düzenleyici çerçeve getirilmesinin önemine dikkat çekti.

Reuters’a verdiği demeçte Yellen, kripto paralar için güçlü bir düzenleyici çerçeve oluşturmanın son derece kritik olduğunu dile getirdi. Bununla birlikte ABD’nin kripto faaliyetlerinin tamamen yasaklanmasını da önermediğini söyledi.

Yellen’ın bu sözleri, Uluslararası Para Fonu (IMF) Genel Müdürü Kristalina Georgieva’nın kripto paraları yasaklamanın bir seçenek olmaması gerektiğini belirten açıklamasının ardından geldi:

Georgieva şunları söyledi:

“Regülasyonlar için çok güçlü bir baskı oluşturulmalı. Regülasyonlar başarısız olursa ve bunu yapmakta ağır kalırsanız, o zaman bu varlıkları yasaklayarak masadan kalkmamalıyız. Zira bu bir finansal istikrar riskinin ortaya çıkmasına sebep olabilir”

Georgieva ayrıca, CBDC’lerin özel şirketler tarafından piyasaya sürülen stablecoin’lerden ve kripto paralardan ayrılması gerektiğini de söyledi.

Cointelegraph’ın bildirdiğinde göre Hindistan’ın başkanlığında düzenlenen ilk G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları (FMCBG) toplantısında temel finansal istikrar ve düzenleyici öncelikler ele alındı. 

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, kripto varlıkların makro-finansal etkilerini ele almak adına koordineli bir küresel politika çağrısında bulundu. Sitharaman, kripto regülasyonlarının geliştirilmesi için diğer yargı bölgeleriyle birlikte hareket edilmesini destekliyor. Hindistan hükümeti, son birkaç yıldır kripto paraları düzenlemeyi ve hatta yasaklamayı tartıştı.

IMF, 23 Şubat’ta kripto varlıklarla ilgili bir eylem planı yayımladı ve ülkeleri kripto paralar için yasal ödeme statüsünü kaldırmaya çağırdı. 

IMF, kısa bir süre önce El Salvador’dan Bitcoin politikasını tekrar gözden geçirmesini talep etti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Janet Yellen, kripto paralar için düzenleyici çerçeve çağrısında bulundu.
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!