SBF Hakkında 4 Yeni Suçlama Daha: Banka ve Menkul Kıymet Dolandırıcılığı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto para borsası FTX’in Kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) yeni iddianameye göre siyasi komplo ve banka dolandırıcılığı gibi ek suçlamalarla karşı karşıya kaldı.

Reuters 24 Şubat tarihinde yayınladığı haberde, FTX Kurucusu SBF’in davasına başkanlık eden federal yargıcın suçlamaları genişleten yeni bir iddianame hazırlanmasını istediğini belirtti. Yakın geçmişte yargıcın isteği üzerine ABD’li Savcı Damian Williams tarafından hazırlanan iddianamede, SBF’nin itham edildiği suç sayısı 8’den 12’ye çıkarılırken suçlamalara, banka dolandırıcılığı, siyasi komplo, menkul kıymetler dolandırıcılığı ve elektronik dolandırıcılık suçlarının eklendiği aktarıldı.

Bankaları da Dolandırmış

Aktarılan bilgilere göre yeni suçlamalar aralık ayında hazırlanan iddianamedeki 8 suçla benzerlik gösterirken yeni iddianamede, banka dolandırıcılığı suçundan ilk defa bahsedildiği görüldü. SBF ilk defa bu iddianamede, müşterilerin yanı sıra bankaları da dolandırmakla suçlandı. İddianamede, SBF ve ekibinin bir bankada müşteri fonlarını saklamak ve iletmek için yaptıkları hesap başvurusunun reddedilmemesi için bankaya ilgili hesabın alım satım ve piyasa yapıcılığı için kullanılacağına dair yanlış beyan verdikleri öne sürüldü.

Yetkililer, daha öncesinde de borsaya hesap açma konusunda olumsuz tutuma sahip bir bankanın yanıltılması amacıyla kasıtlı olarak North Dimension adlı paravan bir şirket açıldığını da iddianamede belirtti.

Müşteri Fonları İle Sol Ağırlıklı Siyasi Bağışlar

İddialara göre SBF şirketin merkez sol görüşlü bir intiba elde edebilmesi için çeşitli yöneticiler aracılığıyla sol tandanslı siyasi ve sivil oluşumlara çeşitli bağışlar yaptı. Ayrıca bazı yöneticileri aracılığıyla da cumhuriyetçi gruplara bağış yaparken şirketin sol merkez görüşü temsil edebilmesini amaçladığı iddia edildi.

SBF’in, FTX lehine kanunlar çıkarılmasını teşvik etmek amacıyla yasa dışı bağışlarla suçlanırken eşcinsel haklarını savunan LGBTQ Zafer Fonu’na 1 milyon doların üzerinde bağış yaptığı öne sürüldü.

Demokrat gruplara yapılan bağışların FTX yöneticisi Nishad Singh ağırlıklı yürütüldüğü aktarılırken cumhuriyetçi gruplara yapılan bağışların yoğun olarak borsanın eş başkanı Ryan Salame tarafından yönetildiği iddia edildi.

Resmi kayıtlarda, 2022 ara seçimleri için Alameda’nın siyasi gruplara herhangi bir bağış yapmadığı görülürken şirketin iç kayıtlarında 100 milyon doların üzerinde siyasi bağış yapıldığına dair detaylar da iddianamede ortaya konulan noktalar arasında yer aldı.

Uzmanlar SBF’in bu suçlamalardan hüküm giymesi durumunda on yıllar boyu hapis cezası alabileceğine dikkat çekti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SBF Hakkında 4 Yeni Suçlama Daha: Banka ve Menkul Kıymet Dolandırıcılığı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!