“Emojiler, yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilebilir”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li düzenleyiciler bir süredir kripto endüstrisi üzerindeki baskısını artırmaya devam ediyor. Kısa süre önce yayınlanan bir mahkeme dosyasına göre New York Güney Bölgesi için bir Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesi yargıcı, “roket, hisse senedi grafiği ve para çantaları” gibi emojilerin finansal bir yatırım getirisi anlamına geldiği kararına vardı. 

Emojilerin, yatırım tavsiyesi niteliği taşıyabileceği konuşuluyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) şube müdürü Lisa Braganca, kullanıcıları bazı emojilerin ileride yasal sonuçlar doğurabileceği konusunda uyardı. 

A federal court judge ruled that these emojis objectively mean “one thing: a financial return on investment.” Users of these emojis are hereby warned of the legal consequence of their use. #emojis #rocketshipemoji #DapperLabs https://t.co/4yRfWBH96R

— Former SEC Branch Chief Lisa Braganca (@LisaBraganca) February 23, 2023

Bununla birlikte Braganca, federal mahkeme yargıcı Victor Marrero’nun Dapper Labs’ın NBA Top Shot Moments’ın güvenlik yasalarını ihlal ettiğini iddia eden değiştirilmiş şikâyeti reddetme talebini reddettiği bir mahkeme dosyasının bağlantısını paylaştı. 

NBA Top Shot tarafından atılan tweetler yargıç tarafından alıntılandı. Kaynak: Court filing

Dosyada yargıç, Twitter’daki NBA Top Shot hesabı tarafından yayınlanan bazı tweetlerin finansal getirileri gösteren emojiler içerdiğine dikkat çekti. Her ne kadar ‘kâr’ kelimesi tweetlerin hiçbirinde yer almasa da roket, hisse senedi grafiği ve para çantaları emojisi objektif olarak tek bir anlama geldiğini savundu. Onu da yatırımın finansal getirisi olarak değerlendirdi. 

NFT platformu Enjin’in hukuk işleri müdürü Oscar Franklin Tan da konuya ilişkin birtakım açıklamalarda bulundu. Tan Cointelegraph’a verdiği demeçte, Dapper Labs kararının emojilerin NFT’leri menkul kıymet haline getirdiğine dair tehlikeli bir kural yaratmaması gerektiğini söyledi. 

“Mahkemeler, NFT topluluklarındaki sinirli ve özgür mesajlaşmaya dokunmamalıdır, çünkü shitpost’lar ve emojiler de ifade özgürlüğünün bir parçasıdır.” 

Ne var ki kripto topluluğunun üyeleri Braganca’nın uyarısına tepki gösterdi. Bir Twitter kullanıcısı haberi “trajik” olarak nitelendirirken, bir diğeri ise ifade özgürlüğünün artık emojileri kapsamadığına dikkat çekti. Bu arada, bir kullanıcı emoji kullanımlarının anlamları hakkında bir açıklama yapmaya karar verdi.. 

Emoji kullanımı hakkında beyanda bulunan bir topluluk üyesi. Kaynak: Twitter

Öte yandan 23 Şubat’ta avukatlar da hakimin Dapper Labs’e karşı açılan davanın devam etmesine izin verme kararına tepki gösterdi. ABD’li bir hukukçu olan Jake Chervinsky, bir ABD mahkemesinin özel blokzincirlerindeki varlıkları menkul kıymet olarak değerlendirmesinin “saçma olacağını” belirtti. 

Benzer şekilde, SEC’in Terra’nın peşinden nasıl gittiği de avukatların dikkatini çekti. 17 Şubat’ta kripto avukatları, SEC’in Terra’nın bir dizi kripto varlık menkul kıymeti sattığını iddia etmesi konusundaki düşüncelerini dile getirmek için Twitter’a gitti. Web3 avukatı Mike Selig, teori kapsamında her şeyin bir menkul kıymet olabileceğini açıklarken, avukat Justin Browder SEC’in eylemlerini “vahşi” olarak nitelendirdi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“Emojiler, yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilebilir”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!