MEXC Global rezerv kanıtı verilerini açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası MEXC Global, 45 günlük testlerinden ardından rezerv kanıtı (PoR) verilerini yayınladı. Paylaşılan belgelerde borsanın Merkle Tree metoduyla, Tether’in (USDT) yüzde 120,70’ine, USD Coin’in (USDC) yüzde 240,18’ine, Bitcoin’in (BTC) yüzde 116,50’sine ve Ethreuem’un (ETH) da yüzde 110,53’üne sahip olduğu bildirildi. 

10 Şubat tarihinde anlık ekran görüntülerinde MEXC’nin 232,4 milyon USDT, 33 milyon USDC, 1,869 BTC ve 12,472 ETH emanet ettiği biliniyordu. Bu arada, dört kripto para için ise MEXC cüzdanlarında tutulan toplam varlıklar 280,6 USDT, 79,4 milyon USDC, 2177.5 BTC ve 13.785.6 ETH idi. MEXC Global sözcüsü ise konuya ilişkin Cointelegraph’a şu açıklamalarda bulundu: 

“MEXC, Merkele Tree aracılığıyla kullanıcıların varlık verileri hakkında aylık güncellemeler sağlayacaktır. Bu veriler, kullanıcılarımızın varlıklarının her an 1’e 1 oranında ödenmeye hazır olduğuna dair güçlü kanıtlar olarak değerlendirilmektedir. Sektörde düzenlemeler daha da oturmaya başladıkça, kullanıcılarımızın ihtiyaç duyduğu ek verileri açıklayabiliriz.” 

Sözcü, borsanın ayrıca kullanıcıların varlıklarını korumak için mevcut önlemlerin üzerine bir “MEXC Yatırımcı Koruma Fonu” kurmayı planladığını söyledi. Duyurudan önce MEXC, borsaya ait cüzdan adreslerinin bir listesini yayınladı. Düzenleme sorulduğunda, sözcü MEXC’nin ABD, Kanada, İsviçre ve Estonya’da lisans aldığını açıkladı. 

Herkes rezerv kanıtı verilerine güvenmiyor

Öte yandan borsalar, rezerv kanıtı verilerini finansal sağlığın bir göstergesi olarak memnuniyetle karşılarken, diğer uzmanlar maalesef aynı fikirde değil. Syracuse Üniversitesi’nde hukuk profesörü olan Jack Graves, Cointelegraph Magazine’e PoR’ların yükümlülükler ve kaldıraç gibi diğer önemli bilgileri tam anlamıyla ortaya koymadığını söyledi. 

Graves, “Bir kripto borsasının zincirde kaç varlığa sahip olduğunu denetleyebilirsiniz, ancak bunun ne kadarı teminat olarak taahhüt edilir? Finansal hizmetlerine, kitaplarına ve kayıtlarına erişiminiz olmadığı sürece bunu anlamak çok daha zor” ifadelerine yer verdi. 

MEXC Rezerv Oranı raporu. Kaynak: MEXC Global

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
MEXC Global rezerv kanıtı verilerini açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!