Regülatörler, bankaları kripto risklerine karşı uyardı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fed ve diğer bankacılık regülatörleri, bankaları kripto para piyasasındaki likidite riskleri konusunda uyardı

Fed’in resmi sitesinden yapılan açıklamada,  ABD merkezli bankalar kripto varlıkların likidite riskleri oluşturduğu konusunda uyarıldı. 

Regülatörler özellikle kredi sağlayan şirketleri, dijital varlıklardan uzaklaştırmak için baskısını artırmayı sürdürüyor. 

Açıklamada, kripto para sektöründe yaşanan son olaylara vurgu yapılarak, kripto varlıklarla ilgili kuruluşlardan sağlanan fon kaynaklarının büyük bir likidite riski sunduğu vurgulandı. Temel likidite risklerinin takip edilmesi için çeşitli etkili yöntemlerin önemine dikkat çekildi. 

Yayımlanan ortak bildiride, yeni bir risk yönetimi ilkeleri oluşturmadığı, yalnızca mevcut bankacılık kuruluşlarına mevcut risk yönetimi ilkelerini uygulamaları gerektiğinin hatırlatıldığı belirtildi.

Ortak bildiride, bankacılık kuruluşlarının yasaların izin verdiği ölçüde belirli sınıfa veya türe mensup olan varlıkları müşterilerine sunabileceği ifade edildi.

SEC, sert tutumunu sürdürüyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto sektörünün üzerindeki baskıyı artırmaya devam ediyor. 

Regülatör, kısa bir süre önce ABD’nin önde gelen kripto para borsalarından Kraken’i hedef aldı. Borsa, ABD’li müşterileri için staking hizmetlerini sonlandırmayı kabul ederken, SEC’e 30 milyon dolarlık bir ceza ödemeyi de kabul etti. 

New York regülatörü ve SEC, kısa bir süre önce Paxos’u hedef aldı. Paxos, BUSD ihracını durdurmayı kabul ederken, BUSD’nin bir menkul kıymet olduğuna ilişkin SEC’in görüşüne katılmadığını belirtti.

SEC Başkanı Gary Gensler, Kraken’in aldığı cezayı örnek göstererek, bunun diğer kripto şirketlerine bir uyarı olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Regülatörler, bankaları kripto risklerine karşı uyardı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!