Binance Avustralya, ülkenin düzenleyici merceğinde

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektöründe düzenleyici baskısı 2023’ün ilk çeyreğinde de aktif bir şekilde hissediliyor. Birçok ülke düzenleme çalışmaları için araştırmalarını 2022, karar ve ilk adımlarını ise 2023’e bırakacak şekilde ayarlamıştı. Son olarak birçok ülkeden aktif olarak haberler gelmeye başladı.

Ancak tüm bu çalışmalar sürerken, ülkelerin en sık kapısını çaldığı borsalarla da ara ara sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Binance, Avustralya’nın Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu’nun merceğine takıldı. 

Ülkenin düzenleyici sözcüsü, konu ile alakalı olarak yaptığı açıklamada, incelemenin Binance’in “perakende müşteriler ve toptan satış müşterileri sınıflandırmasını” içerdiğini vurguladı.

Binance Avustralya, ülkenin düzenleyici merceğine takıldı

Kripto para birimleri, son yıllarda birçok kişinin yatırım yapması ve bunları bir ödeme şekli olarak kullanması ile önemli bir büyüme gördü. Bununla birlikte, kripto para birimlerinin kullanımı daha yaygın hale geldikçe, dünyanın dört bir yanındaki hükümetler bunları nasıl düzenleyecekleri konusunda boğuşuyorlar. 

Amerika Birleşik Devletleri’nde, kripto para birimi düzenlemesi, farklı eyaletlerin farklı yaklaşımlar benimsemesiyle hala gelişmekte. Bazı eyaletler kripto para borsaları için lisans gereklilikleri uygularken, diğerleri kripto para birimlerinin yasal statüsünü açıklığa kavuşturmak için bir yasalar çıkardı. Federal hükümet ayrıca, kripto para birimi borsalarının Mali Suçları Uygulama Ağı’na (FinCEN) kaydolmasını zorunlu kılmak gibi kripto para birimlerini düzenlemeye yönelik bazı adımlar attı.

Avrupa’da, Avrupa Birliği, kripto para birimleri için, borsaların müşteri durum tespiti yapmak ve şüpheli işlemleri bildirmek gibi belirli kurallara uymasını gerektirecek bir düzenleyici çerçeve önermiştir. İsviçre ve Estonya gibi Avrupa’daki bazı ülkeler daha kripto para birimi yanlısı bir yaklaşım benimsedi, İsviçre kripto para birimi girişimleri için bir merkez haline geldi ve Estonya kendi ulusal kripto para birimini oluşturmayı bile teklif etti.

Bu noktada borsaların düzenleme baskının giderek arttığı söylenebilir.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance Avustralya, ülkenin düzenleyici merceğinde
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!