Alman bankası DZ Bank, kripto hizmeti sunmaya başlayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Varlık büyüklüğü bakımından Almanya’nın en büyük ikinci bankası olan DZ Bank, dijital varlık şirketi Metaco ile iş birliğine imza attı. DZ Bank, Metaco ortaklığıyla birlikte dijital paraları varlık yönetimi hizmetlerine tamamen entegre edecek. 

Alman banka DZ Bank, Metaco’yu seçti

Cointelegraph’a gönderilen duyuruya göre DZ Bank, kurumsal müşterilerine dijital varlık hizmetleri sunmak için Metaco’nun saklama platformu Harmonize’ı seçti. Banka yöneticisi Nils Christopeit, Metaco Harmonize platformunun güvenlik ve ölçeklenebilirlik açısından şirket gereksinimlerine uygun olduğunu söyledi. 

Christopeit, “Dayanıklı ve hızlı büyüyen bir iş birliğinin yanı sıra, müşterilerimiz için kripto paraların ve merkeziyetsiz finans araçların gereksinimlerini de karşılayabilecek çekici bir çözüm oluşturmayı umuyoruz” açıklamalarında bulundu. 

Metaco’nun baş satış sorumlusu Craig Perrin de DZ Bank ile gerçekleştirdikleri iş birliği hakkında birtakım açıklamalarda bulundu. Yönetici, DZ Bank’ ile çalışmaktan ve kurumsal tekliflerini destekleyecek olmaktan ekibinin, oldukça heyecan duyduğunu belirtti. Buna ek olarak Perrin, Metaco altyapısının, kurumları dijital varlıkları benimseme ve dijital varlık ekonomisine katılma konusunda desteklemek için özel olarak tasarlandığını söyledi. 

Metaco, bir Alman şirketi ile ilk defa çalışmıyor 

Metaco’nun DZ Bank ile olan ortaklığı, akıllara ilk defa bir Alman şirketi ile çalıştığını getirse de durum öyle değil. Metaco, halihazırda Almanya’daki çeşitli önemli oyuncularla aktif olarak iş birliği yapmaya devam ediyor.

Çok kısa bir süre önce 9 Şubat’ta Metaco, blokzincir tabanlı bir tokenizasyon platformu başlatmak için DekaBank adlı başka bir Alman bankasıyla ortaklık kurduğunu duyurdu. Yapılan duyurulara göre ise altyapının 2023 yılında inşa edilmesi bekleniyor ve 2024’te piyasaya sürülebilir. 

Dijital varlık yönetimi platformu, ayrıca Almanya dışında bir Türk otomobil üreticisi ve Filipinler’in en popüler yerel bankalarından biriyle de iş birliği yaptı. Metaco, 10 Ocak tarihinde Togg’un akıllı sözleşme tabanlı otomotiv hizmetlerinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için Türk otomotiv şirketi Togg ile ortaklık kurdu. 

2 Kasım’da ise şirket, Filipinler merkezli bir banka olan UnionBank’ın Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için saklama ve ticaret hizmetlerini başlatmasına da yardımcı oldu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Alman bankası DZ Bank, kripto hizmeti sunmaya başlayacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!