TON blockchain’i, 2,6 milyar dolarlık token’ı dondurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Madencilerin cüzdanları, herhangi bir işlem yapmadan aktif olmamaları gerekçesiyle dört yıl süreyle askıya alındı.

22 Şubat’ta gerçekleştirilen bir topluluk oylamasının sonuçlarına göre, Telelgram tarafından oluşturulan katman-1 blockchain’i The Open Network’ün (TON) kullanıcıları ve doğrulayıcıları, madencilierin deaktif olması halinde cüzdanlarının dört yıl süreyle askıya alınması içnin oy kullandı. Topluluk oylarıyla 1.081.389.416 Toncoin (TON) askıya alındı. Bu miktar, yazı kaleme alındığı sırada yaklaşık 2,58 milyar dolar değerinde ve TON token’larının %20’sini temsil ediyor.

21 Şubat 2023’te başlayan doğrulayıcı oylaması, iüçüncüye gerek kalmadan ilk iki turun ardından sonuçlandı. TON Foundation, madencilerden 17 Aralık 2022’de TON blockchain’inde bir işlem gerçekleştirmeleri talebinde bulundu. Bu duyurunun ardından aktif durumda olmayan 195 adresten 24 aktif bir işlem yaptı. Kalan 171 adres, oylamanın sonucunda dört yıl süreyle askıya alındı.

TON’un dağıtımı ilk kez Temmuz 2020’de herkesin katılabileceği madencilik uygulamasının aktif hale gelmesiyle başladı. 

Geliştiriciler, deaktif durumda olan cüzdanları askıya almanın, dolaşımda yer alan TON hacmi ile ilgili olarak daha fazla netliğin sağlanacağını belirtti. 

TON topluluğu, deaktif olan bu cüzdanlara erişim sağlanamadığı konusunda spekülasyon yapmayı sürdürüyor. Bazı kişiler, kullanılmayan TON’ların yalnızca ağ katılımcıları için belirsizliği artırdığına dikkat çekiyor.

TON, TON ağındaki merkeziyetsiz hizmetlere erişim sağlanması için bir gas fee olarak kullanılır.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Telegram’ı TON sebebiyle menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçlamıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
TON blockchain’i, 2,6 milyar dolarlık token’ı dondurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!