Tencent, Çin’de Quest VR ürününü satmak için Meta ile görüşüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üç farklı kaynağa göre Tencent Holdings, Meta’nın Quest VR ürününü Çin’de satmak için Meta Platforms ile görüşmelerde bulunuyor.

Reuters’ın haberine göre, iki şirket arasındaki görüşmeler geçtiğimiz yıldan beri devam ediyor. Buna karşın konuya aşina bir kaynak, görüşmelerin henüz erken aşamada olduğunu ve henüz detayların dile getirilmediğini vurguladı.

Tencent ve Meta, konuyla ilgili yorum taleplerine henüz yanıt vermiş değil. Reuters’ın kaynakları, görüşmeler kamuya açık bir biçimde gerçekleştirilmediği için kimliklerini açıklamayı reddetti.

Çin’in yerel medya kuruluşu 36Kr ve Wall Street Journal, böyle bir görüşmenin yapıldığına dair benzer bilgiler paylaşmıştı.

Dünyanın en büyük video oyun yayıncılarından olan Tencent, metaverse’e olan ilginin her geçen gün arttığı şu günlerde, bu sektörde daha aktif bir rol oynamak için hem yazılım hem de donanım planlarını duyurdu. 

Reuters’ın geçtiğimiz hafta yaptığı habere göre, Tencent, karlılığa ilişkin çeşitli sorunlar sebebiyle kendi XR donanımını geliştirmeyi bırakmaya karar verdi. Bu birimde çalışan kişilere de başka yerlerde iş bulmalarını söyledi.

Tencent, donanım geliştirme planlarının değişmesi sebebiyle bazı birimlerinde yeni ayarlamalar yaptığını duyurdu.

Tencent’in Çin’deki sanal gerçeklik alanındaki en büyük rakibi, kulaklık firması Pico’nun sahibi olan ve aynı zamanda sosyal medya devi TikTok’un da sahibi olan ByteDance.

Tencent, dünyanın her yanında oyun ve sosyal medya uygulamalarının da dahil olduğu yazılımlarıyla da tanınıyor. Şirket, kısa bir süre önce kurulan Japon oyun firması 7974.T ile yaptığı bir ortaklıkla birlikte, Çin’de Nintendo Switch konsolu da satıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tencent, Çin’de Quest VR ürününü satmak için Meta ile görüşüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!