CoinShares, FTX muharebesinden sağ kurtuldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto endüstrisi, geçtiğimiz yıl kasım ayında FTX borsasında meydana gelen çöküşle birlikte derinden sarsıldı. Birçok bireysel yatırımcı milyarlarca dolarlık kayıplar yaşarken, kripto şirketleri ise bir bir kepenk indirdi.  

CoinShares, FTX yaşam savaşını kazandı

Ancak bazı kripto şirketleri var ki, kurtulması mucize denecek cinsten piyasaya yeniden tutunmayı başardı. Bunlardan bir tanesi ise CoinShares idi. Kurumsal kripto fon yöneticisi CoinShares, 2022 dördüncü çeyrek raporunu yayınladı. Şirket, uzun bir süredir FTX’ten aldığı yaralara rağmen direndiğini ve sonunda ise finansal açıdan sağlam kalmayı başardığını söyledi. Bununla birlikte CoinShares, FTX çöküşünden yalnızca sağ çıkmakla kalmadı, aynı zamanda Nasdaq Stockholm ana pazarına kadar yükseldi ve CoinShares fiziksel ETP’lerine güçlü giriş seviyeleri gibi kazançlarını da elde etti. 

1/ Amidst difficult market conditions, CoinShares has remained financially robust, with strong levels of inflow into CoinShares Physical ETPs recorded in Q4. We’re proud to have graduated to Nasdaq Stockholm’s main market, a testament to the hard work and dedication of our team.

— CoinShares (@CoinSharesCo) February 21, 2023

Bilindiği üzere CoinShares, yaklaşık 31 milyon dolarının FTX’te mahsur kaldığını açıkladı. Fon yöneticisi, fonları geri alıp alamayacaklarından ve varlıkların ne kadarının potansiyel olarak geri kazanılabileceğinden ise emin değil. 

Çeyrek boyunca şirket, CoinShares Tüketici Platformunu sona erdirme kararı da aldı. Şirket bu durumu ise şu şekilde açıkladı: 

“Piyasa koşulları, mevcut sermaye yapımızla, pazarlamaya önemli ölçüde ön yatırım gerektiren bir tüketici faaliyetlerini desteklememize izin vermeyen bir duruma yol açtı.”

Dördüncü çeyrek raporunda CoinShares CEO’su Jean-Marie Mognetti, FTX iflasının, şirketin algoritmik ticaret platformu HAL’ı Avrupa’da dağıtma kapasitesi üzerinde önemli bir etkisi olduğunu da ekledi. Buna rağmen Mognetti, şirketin dijital varlık yönetimini ve kurumsal tekliflerini genişletmeye odaklanmak gibi net hedeflerle 2023’e emin adımlarla gireceğinin de altını çizdi. 

İlginizi çekebilir: Kripto piyasasında 32 milyon dolarlık nakit çıkışı! Peki sebebi ne?

Ne var ki CoinShares FTX fırtınasını atlatmayı başarırken, risk fonu Galois Capital o kadar şanslı değildi. Galois, geçtiğimiz gün FTX çöküşünün neden olduğu kayıplar sebebiyle faaliyetlerine son verdiğini açıkladı. Bununla birlikte şirket, kalan fonlarını da yatırımcılarına iade etme kararı aldığını bildirdi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CoinShares, FTX muharebesinden sağ kurtuldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!