Binance’e airdrop deprem desteği için eleştiriler sürüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen iki büyük deprem, beraberinde devasa bir felaketin ilk sinyali olarak tüm Türkiye’nin sarsılmasına neden oldu. 11 ilde yaşanan deprem ve artçı etkileri, haberimizin yazımı itibarıyla 118 bin binanın yıkılmasına ya da ağır hasar almasına neden oldu. Tüm bu yaşanan felaketler büyük kayıplar ve izler bırakırken, birçok kurum ve kuruluş da bu doğrultuda güçlerini bu felaketin etkilerini en aza indirebilmek için birleştirdi.

Birçok yardım kampanyası hızlı bir şekilde başlatılırken kripto sektöründen de önemli bağışların geldiğine şahitlik ettik. 

Ancak bazı destek operasyonları ne yazık ki beklenildiği gibi gitmedi. Bu operasyonlar arasında en dikkat çekenlerinden biri de şüphesiz Binance’in 100 dolarlık airdrop’u oldu.

Depremin ertesi günü haberler hızlı bir şekilde yayılırken, şirketlerden de hızlı bir şekilde yardım kampanyaları gelmeye başladı. Binance ise Twitter üzerinden yaptığı bir açıklama ile, deprem bölgesindeki kullanıcılarına airdrop ile 100’er dolar değerinde BNB bağışlayacağını açıkladı. 

Bu açıklamalar sonrası hızlı bir şekilde eleştiri yağmurunu tutulan Binance, seçtiği yöntem ile oldukça tepki topladı.

Binance’in kullanıcılara bu bağışları aktarması için KYC’lerini tamamlamaları, kendi borsasını kullanmaları ve en önemlisi o dönemde neredeyse hiç erişilemeyen internet bağlantılarının olması gerekiyordu. 

 

Ülkece yaşadığımız bu zor dönemde #Binance olarak, deprem bölgesinde bulunan kullanıcılarımıza airdrop ile 100’er $ değerinde $BNB bağışlıyoruz.

Toplamda yaklaşık 5 milyon $ değerinde bağışla depremden etkilenenlerin yanındayız. #GüçlüKalTürkiye

Detay:https://t.co/aAcjiBXIJ5 pic.twitter.com/HHUZTKKRaJ

— Binance Türkiye (@Binance_Turkish) February 7, 2023

Bir diğer tepki çeken nokta ise airdrop için kullanıcılara tanınan sürenin 24 saatten bile az olmasıydı. Öyle ki 7 Şubat’ta açıklanan bağışlar, saat 23:59’a geldiğinde sonlandı. 

Bir diğer deyişle kullanıcıların bu bağışlara ulaşmak için depremin şokundan kurtulmaları, yapabilirlerse telefon ve internete erişmeleri, varsa hesaplarını açmaları ve tamamlamadılarsa KYC’yi tamamlamaları gerekiyordu. Bunların içinse sadece 7 saatleri vardı. Tabii bir de bu bağışın olduğundan haberdar olmaları…

Binance’in bağışı sonrası kripto topluluğundan tepki sesleri yükseldi

Kripto para topluluğu diğer sektörlerden oldukça farklı bir şekilde sıyrılıyor: Destek ve yardımlaşma. Daha öncesinde Ukrayna’da da kendisini gösteren kripto bağışları, sektörün birbiri ile olan dayanışmasının ne boyutlara ulaşabileceğini defalarca ispat etti. 

Türkiye’de yaşanan felaket ise ne yazık ki oldukça büyük ve acısı tanımlanamaz boyutlarda gerçekleşti. Bu yaraların sarılmasına ufak da olsa bir destekte bulunmak için güçlerini bir araya getiren kripto topluluğu ise oldukça büyük bağışlara şahitlik etti.

Her ne kadar Vitalik Buterin’in 1 ETH’lik bağışı ilk etapta canları sıksa da Buterin bağışını 99 ETH daha bağışlayarak 100’e tamamladı. 

Ancak bağışlar söz konusu olduğunda topluluğa göre sınıfta kalanlar arasında Binance de yer alıyor. 

Deprem bölgesindeki kullanıcılarına 100 dolar değerinde BNB bağışlayacaklarını açıklayan borsa, bağış stratejisi nedeniyle oldukça fazla eleştirildi.

 

Deprem bölgesindenim 100 yardım gelmedi ihtiyacım ve ihtiyacı olan insanlar var 11 şubattan beri bekliyoruz vermeyeceksiniz vermiyoruz deyin inceleniyor Bahanesine siginmayin Lütfen depremzedelerle dalga geçmiş oluyorsunuz lütfen deprem bölgesindeki herkese verilmesini arz edrn😔

— ☆HayaL peresT ☆ (@B_a_r_a_n_21) February 17, 2023

Binance’in yaptığı açıklamaya göre kullanıcıların kimlik tespitinde, depremin önemli ölçüde etkili olduğu 10 ilde 6 Şubat’tan önce tamamlanan Adres Kanıtı (POA) esas alınacaktı. Bu hesaplara BNB’leri airdrop ile gönderdiklerini açıklayan Binance, aradan günler geçmesine rağmen airdrop’ların halen yapılmadığına dair paylaşımlar ile gündeme geliyor.

Tüm bunların ışığında Binance’in bu denli kritik bir dönemde bu stratejiyi seçmesi, özellikle Twitter üzerinden borsanın “sınıfta kaldı” şeklinde yorumlar almasıyla sonuçlandı.

Binance Türkiye’ye konuya ilişkin yorumlarını sorduk. Ancak, haberin yazımı itibariyle henüz yanıt alamadık.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’e airdrop deprem desteği için eleştiriler sürüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!