Analistler, Coinbase’in gelir kaybı yaşayacağını öngörüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Coinbase, regülatörlerle yaşanan gerilimin ortasında gelir kaybı açıklayabilir.

Bloomberg’ün haberine göre, analistler, ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in, 2022’nin son çeyreğinin sonuçlarında yaklaşık 600 milyon dolarlık kayıp açıklamasını bekliyor. Bu, borsanın üst üste dördüncü kez gelirlerde düşüş bildirebileceği anlamına geliyor.

Şirketle ilgili en büyük problem, güvendiği üç kilit işletmenin de (saklama hizmetleri, stalbecoin’ler ve staking) regülatörlerin soruşturmasına tabi olmasıdır. 

Rakip kripta para borsası Kraken, SEC ile yaptığı anlaşma çerçevesinde ABD’deki staking hizmetlerini sonlandıracağını ve 30 milyon dolarlık ceza ödeyeceğini açıkladı.

Benzer bir biçimde BUSD ihraççısı Paxos da New York regülatörlerinin baskısı sebebiyle stablecoin basmaya son verdi. 

Coinbase, henüz regülatörlerin hedefine girmemiş olsa da, bunun devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor. Şirket, her defasında diğer şirketlerden daha farklı olduklarını ve yaptırımlardan etkilenmemeleri gerektiğini vurguluyor.

Oppenheimer & Co analisti Owen Lau’nun bildirdiğine g öre Coinbase, toplam gelirinin yaklaşık %3’lük kısmını staking hizmetlerinden elde ediyor. Bununla birlikte üretilmesine yardım ettiği USDC’den ve kripto para saklama hizmetleri sunmaktan da çeşitli gelirler elde ediyor.

Needham & Co. analisti John Todaro, şu ifadeleri kullandı:

“Coinbase’in gelir çeşitlendirme stratejisinin hala sağlam olduğunu düşünüyoruz. Ancak regülasyonlarla ilgili olmasından ötürü bu segmentlerden ikisi ve muhtemelen üçüyle ilgili artan endişeler de söz konusu”

Belirsizlik, yatırımcıların da yönelimlerinin değişmesine neden oluyor. Coinbase, FTX’in çöküşünün ardından pazar payını artırmıştı. Şirketin payı, Kasım ayında %5,9’dan %6,5’a yükselirken, Şubat ayına kadar %4,1’e düştü. Binance ise pazar payının %60’ını elinde tutmayı sürdürüyor.

Analistler, 2022 yılının sonu için karamsar bir tablo çizse de, 2023’ün ilk çeyreğinde şirketin daha fazla gelir açıklayacağını tahmin ediyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Analistler, Coinbase’in gelir kaybı yaşayacağını öngörüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!