Nijerya Merkez Bankası CDBC Çalışmaları İçin ABD’den Destek Arıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nijerya Merkez Bankası’nın (CBN) ülkenin dijital merkez bankası parası (CBDC) eNaira için ABD’li bir şirketle görüştüğü öne sürüldü. 

Bloomberg 21 Şubat tarihli haberinde, konuya aşina kaynaklara göre CBN’in eNaira’nın geliştirilmesi ve yönetilmesi için R3 adlı New York merkezli bir blockchain şirketi görüştüğü belirtildi.

Alınan bilgilere göre CBN eNaira’nın üzerinde kendi yazılımını geliştirmeyi amaçlıyor. Bu amaç kapsamında New York merkezli bir blockchain şirketi olan R3 ile çeşitli temaslar sağlayan CBN’in henüz görüşme konusunda oldukça erken aşamada olduğu kaynaklar tarafından ifade edildi.

Öte yandan eNaira’nın çıkarılmasında ve dağıtılmasında CBN ile birlikte çalışan ve mevcutta eNaira’nın yürütülmesini üstlenen Bitt Inc., konu hakkında yaptığı açıklamalarda, CBN’in dijital yenilikler için farklı şirketlerle görüştüklerinin farkında olduklarını belirtti. Şirket, mevcutta partnerliğinin devam ettiğini ve eNaire için yeni ödeme sistemleri ve teknolojiler geliştirdiğini aktardı.

R3 veya CBN konu hakkında herhangi bir açıklamada bulunmazken kaynaklar, uzun bir süre daha Bitt Inc. ile ortaklığın devam etmesini beklediklerini dile getirdi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Nijerya Merkez Bankası CDBC Çalışmaları İçin ABD’den Destek Arıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!