Kraken CEO’su, regülatörlerin “kötü adamların” önünü açtığını söyledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kraken CEO’suna göre, ABD regülatörleri, kötü niyetli kişilerin kullanıcıları, gelirleri ve risk sermayesini emmesine izin verdi.

Kripto para borsası Kraken’in CEO’su Jesse Powell, ABD mali regülatörlerinin (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da dahil olmak üzere) kötü adamların kazanmasına izin verdiğini belirtti.

Powell, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ABD regülatörlerinin kendi amaçları için kötü adamların faaliyetlerine izin verdiğini söyledi. Kraken CEO’suna göre regülatörler, kullanıcıların, gelirlerin emilmesine izin vererek sektörü etkili bir şekilde yok etmeyi umuyor. 

I have a theory:
Regulators let the bad guys get big and blow up because it serves their agenda.

1. destroy capital/resources in crypto ecosystem
2. burn people, deter adoption
3. give air cover to attack good actors

The bad guys are actually on-side. Good guys are the enemy. https://t.co/DZI2O8gVyO

— Jesse Powell (@jespow) February 19, 2023

“Kötü adamlar aslında işin içinde. İyi adamlar ise düşmandır. Kötü adamlar patlamadan önce uzun süre koşabilirlerse, senin için iyi adamları da öldürebilirler”

Powell’ın açıklamaları, Kraken’in SEC ile bir anlaşmaya varması ve ABD’li müşteriler için staking hizmetlerini sonlandırarak 30 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etmesinin ardından geldi. 

Kripto sektöründeki birçok kişi, SEC’in eylemlerini “uygulama yoluyla düzenleme” örneği olması sebebiyle eleştirdi. Ek olarak SEC’in sosyal medya kanalları ile projelerin reklamlarını yapan ünlülere baskı yaptığı da belirtildi.

Jesse Powell, Eylül 2022’de şirketteki CEO’luk görevini bırakacağını ve yerine şirketin COO’su Dave Ripley’in geleceğini duyurdu. 

SEC, kısa bir süre önce de BUSD ihraççısı Paxos’u hedef almıştı. Şirket, potansiyel bir yaptırımla karşı karşıya kaldı.

Paxos, gelen direktifler doğrultusunda BUSD basmayı durdurdu. Binance CEO’su Changpeng Zhao gerçekleştirdiği açıklamada, BUSD rezervlerinin bire bir fiat para ile desteklendiğine ilişkin Paxos’tan garanti aldıklarını söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kraken CEO’su, regülatörlerin “kötü adamların” önünü açtığını söyledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!