DECTA, gömülü finansın kripto şirketlerindeki önemine dikkat çekti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DECTA tarafından yapılan yeni bir araştırma, günümüz fintech dünyasında gömülü finans özelliklerinin önemine dikkat çekti. Çevrimiçi alışveriş ve dijital ödemelerin bir normalleşmesiyle birlikte, DECTA çalışması, müşteriler için kusursuz bir deneyim için bazı temel itici güçlere işaret etti. 

Gömülü finans, halihazırda mevcut olan ürünlerin ekosistemlerine finansal hizmetleri dahil etmek için finansal altyapı sağlayıcılarıyla birlikte çalışan yeni bir yazılım dağıtım türü olarak karşımıza çıkıyor. En yaygın gömülü finans teklifleri arasında ise bankacılık, borç verme, sigorta, ödemeler ve markalı kredi kartları bulunuyor. 

Araştırmaya göre, hızlı ödeme ve tercih edilen bir ödeme seçeneğinin kullanılabilirliği, tatmin edici bir çevrimiçi satın alma deneyimi için en önemli unsurlardan bir tanesi. Ödeme işlemi sırasında tercih edilen bir ödeme seçeneğinin olmaması, kötü bir alışveriş deneyiminin ana nedenlerinden bir tanesi olarak görülüyor. Bununla birlikte katılımcıların yaklaşık yüzde 49’u bu sorunlarla karşılaştığı takdirde ise muhtemelen alışveriş yapmayı bırakacaklarını belirtiyor. 

Ne var ki kişiselleştirilmiş teklifler, gömülü finansın temel özelliklerinden biri. Bununla birlikte DECTA çalışması, değerli ve farklı demografilere odaklanarak geliştirilebilen bir özellik olarak ortaya çıkardı. Örneğin, Amerikalıların yüzde 54’ü finansman ve sigorta gibi entegre eklentileri tercih ederken, X kuşağı en çok kişisel tekliflerden memnun kaldı. X kuşağından bir önceki nesil olan Baby Boomer ve Z kuşağı ise daha düşük bir puan aldıkları teklifleri verdi. 

Ayrıca sadakat ödülleri, sorunsuz ödemeler ve aynı sayfa ödemeler, katılımcıların onayını alan diğer bazı tercih edilen gömülü özellikleri olarak da karşımıza çıkıyor.

Pek çok kripto şirketi, yavaş yavaş kripto tabanlı kredi kartları veya krediler gibi gömülü finans özelliklerini entegre etmeye çalışırken, DECTA çalışması, özellikle bu noktada kesinlikle müşteri hedefleme ve satın alma hakkında fikir veriyor. 

Öte yandan kripto ekosistemi, son boğa piyasasından bu yana kurumsal yatırımlarda büyük rağbet gördü. En büyük Fortune 500 şirketlerinden bazıları ise geleneksel risk fonları kripto çoğunluğuna geçiş yaptı ve ana akım kriptonun benimsenmesine katkı sağladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DECTA, gömülü finansın kripto şirketlerindeki önemine dikkat çekti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!