Uzun süredir aktif olmayan balina adreslerinin sayısı artıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, son dönemlerde göstermiş olduğu performansıyla 25.000 dolar seviyesinin tekrar görmeyi başardı. Yaşanan bu artışla birlikte kripto topluluğu,  deaktif balina adreslerinin sayısında artış olduğunu gözlemledi.

Blockchain analitik firması Glassnode’un verilerine göre, ez beş yıldır aktif durumda olmayan adreslerde 1,6 Bitcoin yer aldı. Eski cüzdanlarda yaşanan bu artış, balinaların fiyat artışı devam ederken uzun vadeli planlar yaptığı şeklinde yorumlandı.

Bitcoin, bu yılın başından itibaren %40 oranında artış göstererek yatırımcıları sevindirdi. 2022 yılında Terra ekosisteminin çöküşüyle başlayan ve kripto para borsası FTX’in iflas etmesiyle birlikte oldukça kötü bir performans sergileyen varlık, ATH seviyesinden hala çok uzakta olsa da toparlanma eğilimi gösterdi. Bununla birlikte varlık, oynak bir yapıda olmayı da sürdürüyor.

Yaşanan oynaklıklara karşın, Bitcoin, yukarı yönlü gidişatını devam ettirmeyi başardı. Uzun süredir aktif durumda olmayan balina adreslerinin sayısındaki artış, cüzdanların varlık biriktirdiğine bir işaret olabilir. Bu, kripto para piyasasının yeni bir aşamaya geldiği anlamına gelebilir. 

Aktfi olmayan bitcoin cüzdanlarının sayısındaki bu artışın, önümüzdeki dönemde Bitcoin’in fiyatında nasıl bir etki yaratacağı belirsiz olsa da, tarihsel olarak bakıldığında varlık için olumlu olarak görülüyor.

Fed’in agresif para politakasına karşın, istenilen enflasyon oranının hala yakalanamamasının da Bitcoin’in fiyatına olumlu etkisi olması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Lider kripto para Bitcoin, yazı kaleme alındığı sırada CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre 24,689 dolar üzerinden işlem görüyor. 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Uzun süredir aktif olmayan balina adreslerinin sayısı artıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!