San Francisco federal bankası, CBDC için mühendis arayışında

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

45 kişi, iş ilanının açılmasının ardından başvuruda bulundu. 

San Francisco Merkez Bankası, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) ile ilgili sistemlerin geliştirilmesi maksadıyla bir yazılım mühendisini işe almayı planlıyor.

San Francisco Fed, 18 Şubat’ta bir CBDC için gerekli altyapıyı oluşturma amacıyla bir yazılım mühendisi arayışına başladı. Başvuru yapacak olan adayların, Bankaya CBDC araştırması için kritik sistemlerin tasarlanması ve uygulanmasında yardımcı olması bekleniyor. Fed’in iş ilanında şu ifadelere yer verildi:

“Doların önemli rolü göz önüne alındığında, Fed Sistemi, merkez bankası dijital para birimleri için potansiyel teknolojilerin maliyet ve faydalarını ek olarak gelişmekte olan bu sistemi daha iyi anlamaya çalışıyor”

İşe alınacak kişinin ana sorumlulukları arasında CBDC’ler ile ilgili sistemler geliştirmek, iyileştirmeleri belirlemek ve riskleri azaltmak yer alıyor. Maaş ise 110.300 İLA 176.300 dolar arasında değişkenlik gösteriyor.

Yazı yazıldığı sırada, San Francisco Fed’in ilanına 45 kişi başvurdu.

İş ilanında şu ifadeler yer aldı:

“Yazılım mühendisi, Fed Yönetim Kurulu tarafından istenebilcek bir CBDC’yi desteklemek için teknoloji tasarlamak, geliştirmek ve uygulamak için, ekipteki diğer geliştiricilerle doğrudan ilişki kurar”

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları CBDC çalışmalarını sürdürürken, Hindistan kısa bir süre önce piyasya sürdüğü dijital rupiti test etmek için 50.000 kullanıcı ve 5.000 satıcıyı işe aldı.

Hindistan Merkez Bankası başkan yardımcısı Rabi Sankar, hükümetin CBDC testine mümkün olan en sorunsuz şekilde devam etmeyi planladığını vurguladı:

“Sürecin devam etmesini istiyoruz ancak kademeli ve yavaş bir biçimde ilerlemesini istiyoruz. Bir şeyin bu kadar hızlı gerçekleşmesini sağlamak için acelemiz yok”

Hindistan’ın CBDC projesi, şu anda beş şehirde aktif durumda ve yakında dokuz şehir daha pilot uygulamaya katılım sağlayacak.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
San Francisco federal bankası, CBDC için mühendis arayışında
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!