Kaliforniya düzenleyicisinden kripto dolandırıcılık tespit uygulaması!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaliforniya Mali Koruma ve İnovasyon Departmanı (DPFI), yatırımcıların karşılaşabileceği olası kripto tehditlerini tespit etmelerine yardımcı olmak için yeni bir kripto dolandırıcılığı takipçisi başlattı. 

Geçtiğimiz gün DFPI tarafından başlatılan takipçi, kullanıcı şikayetleri üzerine çalışıyor. DFPI ise dolandırıldığını iddia eden ya da dolandırıcılık girişimini tespit eden kurbanların kripto ile ilgili şikayetlerinin bir listesini derliyor. 

Listelenen şikayetler, mağdurların sahte ya da aldatıcı bir operasyonun parçası olarak tanımladıkları işlemlerde meydana gelen kayıpların açıklamalarını temsil edecek. Ne var ki DFPI, listelenen dolandırıcılıkların hiçbirini doğrulamadığını, ancak her yıl binlerce tüketici ve yatırımcı şikâyeti aldığını belirtti. 

Dolandırıcılık takipçisinde listelenen son dolandırıcılık faaliyetleri. Kaynak: DFPI

DFPI yetkilisi Clothilde Hewlett, konuya ilişkin “Dolandırıcılar, Kaliforniya sakinlerinden yararlanmak için kripto paralara olan ilgilerini kullanıyor” açıklamalarında bulundu. Ancak Hewlett, DFPI’nin söz konusu dolandırıcılıkları tespit edebilmek için artık iş başında olduklarını da sözlerine ekledi. 

“DFPI, yeni kripto dolandırıcılık takipçisi ve sıkı çalışmayla birlikte, acımasız dolandırıcılara hem ışık tutacak hem de yatırımcıları da korumaya odaklanacak.” 

Ayrıca ihbar edilen dolandırıcılıkların çoğunun Facebook, WhatsApp, Instagram ve TikTok gibi sosyal medya hesapları üzerinden meydana geldiği bildirildi. 

Öte yandan DFPI’ye göre, sahte web siteleri de en sık bildirilen dolandırıcılıklardan biri. DFPI, şirketlerin ya da web sitelerinin (sahte olsun ya da olmasın) birbirine benzeyen veya görünen isimlere sahip olduğunda, gerçekten de tüketiciler de potansiyel bir kafa karışıklığı yarattığının altını çizdi. 

Son olarak takipçinin, kullanıcıların potansiyel olarak sahte web sitelerini ya da kripto projelerini önceden anlamalarını sağlayan bir arama işlevine sahip olduğunu da belirtmekte fayda var.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kaliforniya düzenleyicisinden kripto dolandırıcılık tespit uygulaması!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!