Kraken davası Güney Kore’yi harekete geçirdi: Stake hizmetlerini inceleyecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore yetkilileri, 15 Şubat itibarıyla stake hizmetlerini araştırmaya başladıklarını açıkladılar.  

SEC ve Kraken kavgası, Güney Koreli yetkilileri harekete geçirdi

Buna sebebiyet veren durumun, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Kraken borsasına yaptırım uygulamasından kaynaklandığı düşünülüyor. Bilindiği üzere SEC, Kraken’e stake faaliyetlerini sonlandırması konusunda emir vermişti. 

Ne var ki şimdi de Güney Kore kripto camiasındaki yetkililer, ayaklanmış durumda. Kripto endüstrisindeki yetkililer ve şirketler arasındaki bitmek bilmeyen kavga, Güney Kore’nin, ülkedeki stake hizmeti sunan işletmeleri inceleme altına almasına sebep oldu. 

Stake hizmetleri sunan işletmelerin ise ne zaman ve nasıl bir yöntem ile inceleme altına alınacağı hakkında ise herhangi bir detay paylaşılmadı. Aksine stake işlemleri, Güney Kore yetkilileri tarafından bir tanıma kavuşturulmuş bile değil.  

SEC ve Kraken arasındaki kripto stake faaliyetleri konusundaki küresel tartışma, 9 Şubat’ta yapılan bir anlaşma ile başladı. Kraken, 30 milyon dolar para cezası ödemeyi ve stake programını durdurmayı kabul etti. Bu hareket ise Amerikalı kripto topluluğu ve hatta SEC yetkilisi Hester Pierce tarafından büyük bir eleştiriye maruz kaldı. 

İlginizi çekebilir: Güney Koreli yetkililer Do Kwon’un izini sürüyor: Sırbistan’a gittiler

Öte yandan Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu, bu ayın başlarında ülkede hangi tür kripto varlıkların menkul kıymet olarak değerlendirileceği ve düzenleneceği belirtilen bir rehber oluşturuldu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kraken davası Güney Kore’yi harekete geçirdi: Stake hizmetlerini inceleyecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!