FTX iflas yargıcı, bağımsız denetçi atanması talebini reddetti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Mütevelli Heyeti, FTX’in müşteri fonlarını kötüye kullanması ile ilgili olarak bağımsız bir denetçinin gerekli olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

ABD Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi’nden yargıç John Dorsey, FTX için bağımsız bir denetçi atanması talebini reddetti. 

Bugün gerçekleştirilen duruşmada Yargıç Dorsey, FTX iflas davasında bir müfettiş atanıp atanamayacağına ilişkin olarak yasaya göre takdir yetkisinin olduğunu söyledi. Hakime göre, yeni bir müfettiş ek masraf ortaya çıkarak ve FTX’in borçluları ve alacaklıları üzerinde gereksiz bir yüke neden olacak.

Yargıç Dorsey şunları söyledi:

“Buraya bir müfettiş atanırsa, Mütevelli Heyeti tarafından yapılan duruşmadaki kapsam göz önünde bulundurulduğunda inceleme maliyetinin on milyonlarca doları bulacağı ve hatta 100 milyon doları aşacağına dair şüphe yok. 

Bu benzersiz davanın gerçekleri ve koşulları göz önüne alındığında, bir müfettiş atanmasının alacaklıların yararına olmayacağından herhangi bir şüphem yok”

Yargıç ekledi:

“Bu davalarda idari giderler için harcanan her dolar, alacaklıların bir dolar daha az alacaklarını gösteriyor”

Yargıç Dorsey, FTX CEO’su John Ray’in “maddi durumu çok zor olan” diğer şirketleri devralma deneyiminden de söz ederek onun “önceki yönetimden ve yönetmek üzere atandığı şirketlerden tamamen bağımsız” olduğuna karar verdi.

Yargıç Dorsey’in kararı, ABD Mütevelli Heyeti’nden Andrew Vara’nın 1 Aralık’ta vermiş olduğu önergeye yanıt olarak geldi. Önergede, yapılacak bağımsız bir soruşturmanın, FTX’in kullanıcı fonlarını kötüye kullanıp kullanmadığını araştırılması için önemli olacağı düşüncesi paylaşıldı.

Şirketin, Kasım 2022’de Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunmasından bu yana iflas davası devam ediyor. Şirketin kurucus Sam Bankman-Fried, yaşamını ev hapsinde sürdürüyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX iflas yargıcı, bağımsız denetçi atanması talebini reddetti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!