SEC’ten kripto şirketlerini zora sokacak yeni taslak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile kripto endüstrisindeki şirketler arasındaki gerilimler devam ediyor. SEC’ten gelen yeni açıklamalara göre, düzenleyici, bu hafta kripto sektörüne ilişkin yeni açıklamalarda bulunacağını duyurdu. SEC’ten gelecek olan açıklamaların ise kripto şirketlerin, müşterilerine hangi hizmetleri sunup sunamayacağının belirleyeceği düşünülüyor. 

SEC, kripto şirketlerini sınamaya devam ediyor

Bloomberg tarafından 14 Şubat’ta yayınlanan bir habere göre menkul kıymetler düzenleyicisi, kripto şirketlerinin dijital varlık müşterileri adına nitelikli varlık saklama kuruluşları olarak işlerini zorlaştıracak bir taslak teklifi üzerinde çalışıyor. 

Bu da bu tür kripto şirketleriyle birlikte çalışan birçok hedge fonunu, özel sermaye şirketini ve emeklilik fonunu etkileyebilir. 

Yapılan açıklamalara göre, beş üyeden oluşan bir SEC panelinde, teklifin bir sonraki aşamaya geçip geçmeyeceği konusunun netleşmesi için 15 Şubat’ta oylama ile belirleneceği belirtildi. 

SEC’in geri kalanının öneriyi resmi olarak oylaması için ise çoğunluk oyunun en az 3 olması gerekiyor.  

Yesterday, our Division of Examinations announced its 2023 examination priorities.

Read more

— Gary Gensler (@GaryGensler) February 8, 2023

Bilindiği üzere SEC, 2019 yılından bu yana kripto sektöründe bir koruyucu görevi görmek için, endüstride neyin gerekli ya da gerekli olmadığına ilişkin birtakım düşüncelere sahip. Ne var ki sektördeki büyük aktörler ise SEC’in, sahip olduğu fikir ve düşüncelerin net bir çerçevesi olmadığına inanıyor. 

Öte yandan SEC’in söz konusu teklifi geçerli kılınırsa Bloomberg, bazı kripto şirket müşterilerinin dijital varlıklarını başka bir yere taşımak zorunda kalabileceğini kaydetti. 

Rapor, ayrıca bu finansal kurumların saklama ilişkileri ya da diğer sonuçlarla ilgili sürpriz denetimlere tabi olabileceğini de ekledi. 

Geçtiğimiz günlerde ise SEC, kripto borsası Kraken’e uyguladığı yasağın ardından, kayıtsız bir menkul kıymet ihraç ettiklerine inandıkları Binance USD’nin (BUSD) stablecoin ihraççısı Paxos Trust’ın elini kolunu bağladı.

Bunun üzerine de Paxos’dan gelen açıklamalar, gerekirse SEC’e dava açacakları yönünde oldu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC’ten kripto şirketlerini zora sokacak yeni taslak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!