Hindistan, kadın kriket ligindeki kripto reklamlarını yasakladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hintli düzenleyiciler, bir kez daha kripto varlıklara karşı sert tutumlarını ortaya koydu. Hintli yetkililer, yerel kadın kriket liginde kripto reklamlarını ve sponsorluklarını yasakladı. 

Hindistan, kripto paraları her yoldan engelliyor

Planet Sport tarafından 14 Şubat’ta yayınlanan bir habere göre, Hindistan Kriket Kontrol Kurulu (BCCI), Kadınlar Premier Ligi takımlarına 68 sayfalık bir tavsiye mektubu gönderdi. Mektupta ise kripto paralar kumar ve tütün gibi endüstrileri ile bir tutuldu. 

Palaşılan mektubun bir kısmında ise ”Hiçbir franchise sahibi, kripto para sektöründe doğrudan ya da dolaylı olarak yer alan bir kuruluşla herhangi bir şekilde bağlantılı bir kurumla ortaklık kuramaz” ifadelerine yer verildi. 

Bilindiği üzere kripto varlıkların reklam yapılma yasağı ilk 2022 yılında erkek kriket liginde uygulanmaya başlamıştı. Şimdi ise Hindistan, aynı yasağı kadın kriket ligi için de uygulamaya başlıyor. 2022’deki yasaktan önce ise Hindistan Premier Ligi, en az iki yerel kripto borsası olan CoinSwitch Kuber ve CoinDCX ile iş birliği yapmıştı. Ne var ki kripto borsaları, Mart 2022’de kendiliğinden reklam vermeme kararı aldı. Buna gerekçe olarak da sorumluluk endişelerini gösterdiler. 

Hindistan, ülkedeki kripto sektörünü felç etti

Neredeyse 115 milyon kripto para yatırımcısına ev sahipliği yapan Hindistan, 2022’de kripto ile ilgili gerçekleşmemiş kazançlar ve işlemler için, ülkedeki kripto sekötrünü felç edici vergiler talep etmeye başladı. Hükümet, vatandaşlarının gerçekleşmemiş kripto kazançları için yüzde 30 vergi ödemesini gerektiren iki ayrı yasa çıkardı. 

Kimi yatırımcılar ise kripto sektörü üzerindeki baskıyı hafifletmek için Hindistan’dan bu yıl bir değişiklik bekliyordu. Ancak kısa süre önce açıklanan 2023 ulusal bütçe raporu bunları sağlamadı.  

Bilindiği üzere Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, kripto konusunda küresel bir düzenleyici çerçeveye inanıyor, bu yüzden de Hindistan rejiminde bağımsız bir şekilde başlatılan büyük bir değişim görmek pek de mümkün görünmüyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hindistan, kadın kriket ligindeki kripto reklamlarını yasakladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!