“SEC’in stake işlemlerine yasak getirmesi, beklenmedik sonuçlar doğurabilir”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yeni stake yasağı hamlesi, kripto sektörünü ayağa kaldırdı. Lido DAO iş geliştirme başkanına göre, SEC’in kripto stake etme konusundaki baskısı, merkeziyetsiz finans için istenmeyen sonuçlara yol açabilir.  

Lido DAO yöneticisi, SEC’e kızgın

Lido DAO iş geliştirmeye lideri eden Jacob Blish, 13 Şubat’ta Bloomberg ile bir röportaj gerçekleştirdi. Blish, SEC’in bu gidişle, hiçbir ABD vatandaşının protokoller de dahil olmak üzere kripto stake hizmeti almasına izin vermeyeceğini belirtti.  

“Bana göre en büyük risk, SEC’ten bir kişinin aşağı gelip artık stake işlemleri yapamayacağımızı söylemesidir.”

Blish, ayrıca “O zaman ben, DAO’ya katkıda bulunan biri olarak, artık Lido’da çalışamayacağım anlamına mı geliyor? Gidip başka bir şey yapmak mı zorundayım?” ifadelerine yer verdi. 

Lido’nun yönetimi, dünyanın her yerinden üyelerin protokolü yönlendiren kritik kararlar üzerinde oy kullanmasıyla Lido DAO tarafından yönetilir.

Bilindiği üzere Coinbase CEO’su Brian Armstrong, SEC’in bazı işletmelerin sunduğu stake programlarını denetim altına aldığına ilişkin duyumlarını paylaşmıştı. Bundan kısa süre sonra da SEC, Kraken borsasının stake işlemlerini durdurdu.

SEC’in tüm bu adımlarının ardından Blish, kripto endüstrisinde giderek artan sayıda kişiye katılarak ileriye dönük düzenlemeler konusunda daha fazla şeffaflık çağrısında bulundu ve ekledi: 

“Hayal kırıklığına uğratan şey ise bir endüstri olarak şeffaflık için savaş vermemiz. Şu anda ABD’de nasıl bir şeffaflık uygulandığını ve kararların nasıl alındığına dair hiçbir fikrim yok.” 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“SEC’in stake işlemlerine yasak getirmesi, beklenmedik sonuçlar doğurabilir”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!