Kazakistan, kripto madencilik vergilerini artırıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) madencilik tesislerinin en büyük merkezlerinden biri olan Kazakistan, yeni kripto düzenlemeleri planlarını açıkladı. Kazakistan, bu düzenleme ile ülkede vergi kaçakçılığını ve yasa dışı operasyonları azaltmayı umuyor. 

Kripto madencilik merkezi Kazakistan, eski tutumuna geri döndü

Söz konusu yasa, kısa süre önce Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev tarafından imzalandı. Ayrıca yeni yasa ile birlikte ülkenin yasadışı madencilik operasyonlarına ve kripto varlıklarının ihracına karşı eski duruşuna geri döndü. Bununla birlikte İki ayrı mevzuattan ilki, güvenli dijital varlık ihraççılarının hükümetin iznine sahip olmasını gerektirdiğini belirtiyor. 

Yasanın, 1 Nisan 2023’ten itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

İkinci düzenleme ise klasik olarak kripto madenciliği operasyonları aracılığıyla kazanılan teminatsız dijital varlıkları doğrudan hedef alıyor. Bununla birlikte ihraççılar, vergi kaçakçılığını aza indirgenmesi için Kazakistan’daki kripto madencilik gelirlerinin en az yüzde 75’ini kayıtlı kripto borsaları aracılığıyla satmak zorunda kalacak. Bu yasanın ise 1 Ocak 2024’ten 1 Ocak 2025’e kadar geçerli olması bekleniyor. 

Ne var ki Kazakistan’daki tüm kripto madencilik lisansları, madencinin madencilik tesislerine sahip olup olmadığına bağlı olarak farklılık gösteren sınırlı bir üç yıllık süre için verildiği kaydedildi. 

Kazakistan, bahsi geçen yasaları yürürlüğe getirmenin yanı sıra, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) dijital tenge projesinin pilot uygulamasını da başlattı. 

Alongside the National Bank of Kazakhstan, #Binance presented a bilateral report on the “State of the Digital Assets Industry and DeFi in Central Asia”.

The joint report provides an overview of crypto adoption, general trends of DeFi, and the local digital assets industry.

— Binance (@binance) February 3, 2023

Öte yandan Kazakistan Merkez Bankası (NBK) ve kripto borsası Binance, NBK vali yardımcısı Berik Sholpankupov tarafından ortaklaşa bir rapor yayınladı. Bu raporda ise bankanın, geleneksel finans ve DeFi arasında iş birliği vizyonunun altı çizildi.  

Buna ek olarak rapor, Binance ve Berik Sholpankupov’un Kazakistan’da, Digital Tenge’nin kripto dünyasını geleneksel itibari para ödeme altyapısıyla nasıl köprüleyebileceğini keşfetmek için pratik bir Ar-Ge projesi de başlattıklarından bahsediliyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kazakistan, kripto madencilik vergilerini artırıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!