Güney Kore, Kuzey Koreli Kripto Para Hırsızlarını Kara Listeye Aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore hükümeti, kripto para hırsızlığı yaptığından şüphelenilen Kuzey Koreli dört şahsı ve yedi kurumu kara listeye aldı.

Güney Kore’deki Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bu, siber sektörde Güney Kore hükümeti tarafından Kuzey Kore’ye karşı bağımsız şekilde uygulanmış ilk yaptırımdır.” dendi.

Güney Kore hükümeti, kara listeye aldığı kişi ve kurumların yasa dışı siber faaliyetler gerçekleştirmek suretiyle “nükleer ve füze geliştirme çalışmalarını” finanse ettiğinden şüpheleniyor.

Kara listeye alınan kişi ve kurumların buna ek olarak kripto para hırsızlığı yaptığı da öne sürülüyor.

Kuzey Kore’deki kripto para hırsızlıkları 2022 yılında rekor seviyeye çıkmıştı.

Ayrıca ABD’deki FBI tarafından yapılan açıklamaya göre Kuzey Kore’deki birtakım hacker grupları, Horizon Bridge’den 100 milyon dolarlık kripto para çalınmasından sorumlu tutuluyor. ABD, Kuzey Kore’de bulunan ve geçen yıl 600 milyon dolarlık hack saldırısında ismi geçmiş olan Lazarus adlı hacker örgütünün Ethereum cüzdanını yaptırım listesine almıştı.

Güney Kore’nin yaptırım uygulamaya başladığı şahısların da Lazarus grubuyla bağlantılı olduğu düşünülüyor

Listeye alınan kurumların da “sanal varlıkların hacklenmesi ve çalınması” gibi siber saldırılarda rol oynadığı belirtiliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güney Kore, Kuzey Koreli Kripto Para Hırsızlarını Kara Listeye Aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!