Çin, ulusal blokzincir araştırma merkezini açıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’de kriptolara yönelik yasak ve baskılar devam ediyor. Yine de Çin, blokzincir teknolojisine sıkıca sarılmaya devam ediyor. Çin’in başkenti Pekin’de Ulusal Blockchain Teknoloji İnovasyon Merkezi’ni başlatma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

China Daily tarafından kısa süre önce yayınlanan bir habere göre inovasyon merkezi, temel blokzincir teknolojileriyle ilgili soruları yürütmek için yerel üniversiteler, düşünce kuruluşları ve blokzincir işletmeleriyle bir araştırma ağı kuracak. Bu araştırmanın meyveleri ise Çin’in ve özellikle endüstrisinin daha fazla dijitalleşmesi için kullanılacak.

Yeni kurumdan sorumlu olan Pekin Blockchain ve Edge Computing Akademisi (BABEC), Chang’an Chain veya ChainMaker blokzincirinin geliştirilmesiyle en ünlü kuruluş olarak biliniyor. Bu blokzincir, China Construction Bank ya da China Unicom gibi pek çok kuruluş, devlete ait 50 ticari şirketten oluşan bir ekosistem tarafından hali hazırda desteklenmeye devam ediyor. 

Öte yandan Çin, son yıllarda kendisini aktif bir blokzincir ülkesi olarak pazarlıyor. Eylül 2022’de hükümet, Çin’in dünya çapında yapılan tüm blokzinciri başvurularının yüzde 84’ünü oluşturduğunu iddia etti.  

İlginizi çekebilir: Çin’den CBDC’lere bir yenilik daha: Akıllı sözleşme özelliği

Blokzincirin yanı sıra, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesi Çin hükümetinin ticari markası haline geldi. Kabulünü artırmak amacıyla da ülke çapında milyonlarca dolar değerinde e-CNY dağıtıldı. Bununla birlikte de kümülatif e-CNY işlemleri Ekim 2022’de 100 milyar yuanı (14 milyar dolar) geçti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çin, ulusal blokzincir araştırma merkezini açıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!