FTX’ten müşterilerine dolandırıcılık uyarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX’ten sille yiyen müşteriler, şimdi de üçüncü taraf dolandırıcıların merceği altına girmiş durumda. İflas eden kripto para borsası FTX, halihazırda zor durumda olan müşterilerini dolandırmayı amaçlayan hack ve dolandırıcılık faaliyetlerinin artmaya başladığını kabul etti.  

FTX mağdurları, dolandırıcılık faaliyetlerinden kurtulamıyor

FTX, 3 Şubat itibarıyla dolandırıcıların, müşterileri için, son zamanlarda para, ücret, ödeme ya da hesap şifreleri istemek de dahil olmak üzere dolandırıcılık girişimleri konusunda bir uyarı metni yayınladı. 

Şirket, alacaklılarından ya da müşterilerinden asla herhangi bir ücret ya da hesap şifresi gibi taleplerde bulunmayacağının altını çizdi. Buna ek olarak FTX, müşterilerin herhangi bir dolandırıcılık faaliyeti sezdikleri durumda, FTX’in resmi e-posta adresine mail göndermeleri gerektiğini vurguladı.  

The FTX Debtors shared the following customer alert today. Please note that customers needing to contact the FTX debtors directly should so at [email protected]. pic.twitter.com/MbAj1Z89BD

— FTX (@FTX_Official) February 2, 2023

Kripto para dolandırıcıları, özellikle FTX çöküşünün ardından faaliyetlerini daha hırçın bir şekilde yürütmeye devam ediyor.

Aralık 2022’nin sonlarına doğru ise Oregon Mali Düzenleme Bölümü, dolandırıcıların, FTX yüzünden halihazırda zarar görmüş kayıplarını telafi etmenin yollarını bulmaya çalışan yatırımcıları, yeniden zarara sokmak için yeni yollar aradıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İlginizi çekebilir: Alameda Research’ten Voyager Digital’a 446 milyon dolarlık dava

Öte yandan, FTX’in iflas işlemlerindeki yakın tarihli bir gelişmeye göre, Kaliforniya, Teksas ve New Jersey eyaletleri FTX’in finansal tablolarının bağımsız olarak incelenmesi çağrılarına katıldı. 

Bilindiği üzere bu haftanın başlarında, FTX’in eski CEO’sunun davasını denetleyen yargıç, Sam Bankman-Fried’in FTX ya da Alameda çalışanlarla iletişime geçmesini geçici olarak yasakladı. 

Reuters tarafından kısa süre önce yayınlanan bir habere göre de Sam Bankman-Fried, kefalet koşullarıyla ilgili bir anlaşmazlığı çözmek için federal savcılarla görüştü. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX’ten müşterilerine dolandırıcılık uyarısı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!