Yatırım Devi 2,1 Milyarlık Tokenize Fonunu Bu Altcoin Ağında Piyasaya Sürdü!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yönetimi altında 824 milyar dolar bulunan varlık yönetim şirketi Hamilton Lane üç özel fonunu tokenize etme planı kapsamında ilk fonunun Polygon ağında (MATIC) piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Hamilton Lane 31 Ocak tarihinde Coindesk’e yaptığı bir açıklamada, üç özel fonunu tokenize etme planı doğrultusunda “Hisse Senedi Fırsatları 5”  fonunun kısa bir süre önce 2,1 milyar dolarlık yatırımcı taahhüdüyle yeni yatırımcı alımına kapatıldığını ve firmanın bu miktarın bir kısmını yazılım şirketi Securitize aracılığıyla tokenizeleştirerek besleyici bir fon olarak bireysel yatırımcıların kullanımına açtığını duyurdu.

Fonun orijinal haline giriş minimum 5 milyon dolar tutarında yatırım ve nitelikli yatırımcı statüsü gerektirirken Securitize tarafından tokenlaştırılmış versiyonunda minimum yatırım tutarının 20 bin dolara düştüğü de verilen bilgiler arasında yer aldı. Açıklamada tokenların Polygon ağı üzerinden dağıtılacağı da belirtildi.

Şirket, geçtiğimiz yılın ekim ayında yaptıkları basın açıklamasıyla, özel yatırım araçlarının bireysel yatırımcıların da kullanımına açılması amacıyla üç fonunu tokenize ederek bireysel yatırımcılara açacağını duyurmuştu. Açıklamada bahsi geçen fonların, bireysel yatırımcıların erişemeyeceği özel anlaşmalar ve çeşitlendirilmiş araçlar içerdiği belirtilmişti.

Securitize CEO’su Carlos Domingo, ihraç edilen bu tokenlarla tarihsel olarak yüksek performans göstermiş olan yatırım araçlarına erişimi kolaylaştırarak özel yatırım araçları piyasasını demokratikleştirme yolunda bir adım daha attıklarını belirtti. Bu yatırım araçlarının son 20 yılda S&P 500’den %70 daha iyi performans gösterdiğine dikkat çeken CEO, genel kullanıcı kitlesinin devlet fonları ve büyük kurumlar olduğunu ancak artık bireysel yatırımcıların da bu araçları kullanabileceğini dile getirdi.

Açıklamada Hamilton Lane’in önümüzdeki aylarda özel kredi ve ikincil piyasalar üzerine odaklanan diğer iki besleyici fonunun da tokenize edilerek piyasaya sürülmesinin planlandığı vurgulandı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yatırım Devi 2,1 Milyarlık Tokenize Fonunu Bu Altcoin Ağında Piyasaya Sürdü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!