Kriptolar, Hindistan’ın 2023 sendika bütçesinde yer almadı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para birimleri ve blokzincir teknolojisi, beklenildiği üzere Hindistan’ın 2023 yılı sendika bütçesinde yer alamadı. Bu durum ise ülkedeki milyonlarca kripto yatırımcısı ve sahibinin umutlarını yitirmesine sebebiyet verdi. Ne var ki, kripto camiasındaki yatırımcılar, uygulanan yüksek kripto vergilerinde bir nebze de olsa indirim bekliyordu. 

Kriptolara karşı negatif tutumuyla bilinen Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, 1 Şubat itibarıyla, sendika bütçesini açıkladı ve gelir vergisi levhalarında önemli değişiklikleri duyurdu. Ancak oturum sırasında kripto, merkez bankası dijital para birimi (CBDB) ya da blokzincir teknolojisinden bahsetmedi. Bilindiği üzere Hindistan, geçtiğimiz yıl kriptolar üzerinden elde edilen gelirlerin yüzde 30’un vergi toplamaya başladı. Buna ek olarak ülke, tüm kripto işlemlerinde kaynaktan (TDS) yüzde 1 vergi kesildi. Ülkedeki kriptolar üzerinden uygulanan yüksek vergi oranları ise sektörün rayda çıkmasına neden oldu. 

Hindistan’ın tüm kripto işlemlerinde yüzde 1 oranında TDS vergisi kesilmesinin birincil nedeni, kripto para birimlerini aktif olarak kullanan toplam Hint vatandaşı sayısını belirlemekti. Bu verilerin ise Hintli kripto yatırımcılarının, Mayıs 2023’ten itibaren gelir vergisi beyannameleri olarak hükümete sunulması bekleniyor. 

Uygulanan yüksek vergi oranlarının ardından, 10 gün içerisinde Hindistan’daki borsaların işlem hacimlerinde yüzde 70 gibi büyük bir oranda düşüş meydana geldi. Yürürlüğe giren sabit vergi politikası, kripto yatırımcıların varlıklarını yalnızca yabancı borsalara taşımalarını caydırmakla kalmadı, aynı zamanda kripto projelerini de Hindistan’dan taşınmaya zorladı. 

Hindistan’ın eski maliye bakanından açıklama geldi 

Hindistan’ın eski maliye bakanı Subhash Chandra Garg, daha önceleri, kripto para birimlerinin daha fazla düzenleyici netlik ihtiyacı duyduğuna ilişkin ifadeler kullanmıştı. Buna ek olarak Garg, Hindistan’ın 2023 bütçesinde yeni bir değişiklik görülmeyeceğine ilişkin de tahmin yürütmüştü. Nitekim Garg’ın tahminleri doğru çıktı ve Hindistan, 2023 yılı sendika bütçesine kripto para birimlerini ve blokzincir teknolojilerini katmadı. 

Breaking

The former Finance secretary of India Mr Subhash Chandra Garg says “Crypto taxes need a lot more clarity & he might not see any new changes in the upcoming budget 2023”.

What are your thoughts? pic.twitter.com/eVXE0sC6Pl

— KoinX (@getkoinx) January 30, 2023

Kriptonun sendika bütçesinde yer bulamaması için bir başka faktör de Hindistan’ın kripto düzenlemelerine, küresel bir yaklaşım benimsemeye çalışmasından kaynaklanıyor olabilir. Bilindiği üzere Hindistan Maliye Bakanı, Temmuz 2022’de küresel düzeyde kripto için ortak bir standart getirmek için G20 üyelerinden küresel bir iş birliği talebinde bulunmuştu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kriptolar, Hindistan’ın 2023 sendika bütçesinde yer almadı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!