Kripto şirketleri, yalnızca ocak ayında 3 bine yakın çalışanını işten çıkardı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayıplarla dolu 2022 yılının ardından, yeni yılda da kripto şirketleri işten çıkarım operasyonlarına devam ediyor. Kripto endüstrisinde kariyer planı olan pek insan, şirketlerin iştem çıkarım politikası sebebiyle hayallerine ve işlerine veda etmek zorunda kaldı. Verilere göre, ocak ayında 14 kripto şirketi toplamda 2.900 personelini işten çıkardı. 

Kripto şirketlerinde yarak dökümü

Geçtiğimiz yıldan bu yana süregelen işten çıkarımlarda, personelinin iş akdine son veren son şirket Prime Trust oldu. Şirket, 2023 yılının ilk ayında çalışanlarının sayısını üçte bir oranında azalttı. 

Bloomberg tarafından yayınlanan bir habere göre, son haftalarda işten çıkarım oranı daha da sıklaştı. Kripto platformu Matrixport, 30 çalışanına veda ederken, kripto para borsası Gemini 100 çalışanını işten çıkardı. 

Ocak ayında en fazla personel çıkarımı yapan kripto şirketi ise Coinbase borsası oldu. Coinbase, son bir içerisinde 950 çalışanını işten çıkardı.  

Rakip borsalar Luno, Crypto.com ve Huobi ise sırasıyla 500, 330 ve 320 personelinin iş akdine son verdi.  

Son zamanlarda toplu davalarla boğuşan kripto holding’i Digital Currency Group (DCG) ve yan şirketleri, ocak ayında toplamda 485 çalışanı ile ilişiğini kesti.  

DCG bünyesinde yer alan Luno borsası, holding içerisindeki şirketler arasında en fazla işten çıkarım yapan şirket oldu. Ayrıca, DCG’nin yan kuruluşu kripto kredi platformu Genesis 63 çalışanı ile vedalaşırken, varlık yönetimi şirketi HQ Digital 26 personelini işten çıkararak kepenk indirdi.

Ne var ki işten çıkarım kervanında kripto bankası Silvergate ve Blockchain.com borsası da yer adı. İki şirket sırasıyla 200 ve 110 personelini işten çıkardı. Matemask’ın ana şirketi ConsenSys ise 96 çalışanına veda etti. 

Bununla birlikte NFT sektörü de yaprak dökmeye devam etti. NFT pazar yeri SuperRare de 20 çalışanının iş akdine son verme haberini üzülerek verdi. 

Son bir ayda Bitcoin fiyatındaki artış, kripto şirketlerini kurtarmaya yetmemiş gibi görünüyor. Yalnızca ocak ayında meydana gelen işten çıkarım haberlerinin bile piyasada önemli ölçüde zarar verdiği düşünüyor. 

Yalnızca kriopto endüstrisi kan ağlamadı

2022 yılı yalnızca kripto endüstrisi için kötü geçmedi. Tüm dünyanın genelinde makroekonomik koşullar gündemdeydi. Jeopolitik gerilimlerden, politik stratejilere kadar tüm olumsuzluklar hem geleneksel hem de dijital piyasaları derinden sarstı.

Ancak bazı teknoloji devleri vardı ki, yalnızca ocak ayında 48 bin çalışanını işten çıkardı. Bu şirketler ise Google, Amazon, Microsoft ve Salesforce idi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto şirketleri, yalnızca ocak ayında 3 bine yakın çalışanını işten çıkardı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!