Ripple CTO’su, Satoshi Nakamoto’nun kimliği ile ilgili konuştu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ripple CTO’su David Schwartz, Bitcoin’in yaratıcısı olarak bilinen Satoshi Nakamoto’nun kimliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tartışmalar, Twitter üzerinde bir kullanıcının paylaşmış olduğu tweet ile başladı. Kullanıcı, Satoshi Nakamoto’nun %100 olarak gittiğini asla anlayamayacağını dile getirdi. Ek olarak Satoshi Nakamoto’nun bir birey olmasından çok bir grup olmasının daha mantıklı olduğuna dikkat çekti. 

Ripple CTO’su Schwartz, bu tweet’e yanıt verdi ve şu ifadeleri kullandı:

“Bir grup insan bir anda on milyarca dolar değerindeki varlığı unutmaya mı karar verdi?”

Nakamoto’nun kripto para cüzdanında en az 1 milyon kadar BTC olduğu tahmin ediliyor. Mevcut fiyat göz önüne alındığında Nakamoto’nun 23 milyar dolarlık Bitcoin varlığına sahip olduğu sonucu çıkıyor.

Bu cüzdan ilk oluşturulduğundan beri, 2009’da Hal Finney’e aktarılan 10 BTC dışında başka hiçbir transfer işlemi gerçekleştirmedi.

Burada sorulması gereken en önemli soru, Satoshi’nin servetine neden kimsenin ortak çıkmadığı sorusuydu. Zira, Satoshi’nin ölmüş olabileceği ihtimali göz önünde bulundurulduğunda, herhangi bir aile üyesinin bu varlıklara talip olmaması da ilginç bir konu olarak öne çıkıyor. 

Tartışmaya, Ripple’ın kıdemli yazılım mühendisi Neil Hartner de katıldı:

“Belki de cüzdanın anahtarını kaybettiler. En zeki insanların bile seed phrase’yi kaybedebileceğini kabul etmektense, belki de bu gizemi yaşatmaya karar verdiler”

Ripple CTO’su Schwatz, Hartner’in görüşüne katıldığını ve bunun mantıklı olabileceğini söyledi.

Daha önce Hal Finney’in Bitcoin yaratıcısı olduğu iddia edilse de Finney, her fırsatta bu iddiaları reddetti. Finney, Ağustos 2014’te hayatını kaybetti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ripple CTO’su, Satoshi Nakamoto’nun kimliği ile ilgili konuştu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!