ABD’li savcılar, SBF’in kefalet şartlarının yeniden gözden geçirilmesini istiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Federal Savcılar, FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in kefalet koşullarının değiştirilmesi talebinde bulundu. Savcılara göre Bankman-Fried, tanıkların ifadelerini etkilemeye yönelik girişimlerde bulunuyor. 

Yayınlanan mahkeme dosyalarına göre Adalet Bakanlığı (DOJ), ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Lewis Kaplan’a, SBF’nin, FTX ya da Alameda Research çalışanlarıyla iletişim kurmasının yasaklanması talebinde bulundu.  

Sam Bankman-Fried, tanıkları etkisi altına almaya çalıştı

Savcılar, Bankman-Fried’in FTX US Genel Danışmanı Ryne Miller’a iletişim kurma aracı Signal aracılığıyla ulaştığını belirtti. Buna ek olarak SBF’nin Miller’ın ifadesini etkileyebilecek ifadeler kullandığının da altını çizdi.  

İddialara göre SBF, Miller’a “Seninle yeniden iletişime geçip, yeniden yapıcı bir iletişim kurabilmeyi çok isterim. Mümkünse birbirimizi kaynak olarak kullanalım ya da en azından bir şeyleri birlikte inceleyebiliriz” ifadelerini kullanan bir mesaj gönderdi. 

Yetkililer, savcıya Signal uygulaması da dahil olmak üzere, pek çok şifreli uygulama ya da geçici haberleşme araçlarını kullanmasının yasaklanması gerektiğini söyledi. 

SBF’in tel dolandırıcılığının ispatı ‘Signal’

SBF, FTX’in diğer kurucu ortağı Gary Wang, FTX mühendisi Nishad Singh ve eski Alameda CEO’su Caroline Ellison’un da dahil olduğu ve Signal’da tel dolandırıcılığı sohbetine katıldığı iddia edilmişti. 

Bunun üzerine SBF ise FTX ve Alameda Research’ün üst düzey yöneticilerinin de dahil olduğu “Wirefraud” isimli dolandırıcılık sohbetine katıldığı ve ilişkisi olduğu iddialarını yalanladı.

Ne var ki Bankman-Fried, Wirefruad isimli sohbet grubu mevcut olsa bile kendisinin bir bağlantısı olmadığını ve gruba üye olmadığını söyledi. SBF, bu iddiaların ise yanlış olduğunu belirtti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li savcılar, SBF’in kefalet şartlarının yeniden gözden geçirilmesini istiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!