Beyaz Saray, kripto için araştırma ve geliştirme önceliklerini açıklayacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz Saray, kripto para risklerini azaltmaya ilişkin yol haritasını yayımladı.

Beyaz Saray’ın resmi web sayfasından yapılan açıklamada, kripto paralar ve sektörün geleceğine ilişkin önemli anektodlar yer aldı.

2022 yılının kripto paralar için oldukça zor bir yıl olduğuna dikkat çeken Beyaz Saray, UST’nin yaşadığı çöküşün bir iflas dalgasına yol açtığını ifade etti. 

Çok kısa bir süre sonra FTX’in de çöktüğünü belirtildi ve sıradan yatırımcıların ciddi kayıplar yaşadığı vurgulandı. Ek olarak bu yaşananların geniş finansal sistem üzerinde çok fazla olumsuz etkisi olmadığı ifade edildi.

“Yönetim olarak, kripto para birimlerinin finansal istikrarı baltalamamasını sağlamaya, yatırımcıları korumaya ve kötü niyetli kişileri sorumlu tutmaya devam etmeye odaklanıyoruz”

Açıklamada, Başkan Biden’ın yönlendirmesiyle kripto para ile ilgili risklerin belirlendiği ve Yürütme Organı’nın sahip olduğu yetkileri kullanarak bunların önüne geçmek için harekete geçildiği ifade edildi.

Bu uğurda, kripto risklerini ele alan ilk çerçevenin ortaya konduğu belirtildi.

Kripto paraların ödemeleri daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenli yapmak için yol haritalarını sunabileceği belirtirken yine de bu işlemlerin riskli olduğu ifade edildi.

Açıklamada, ABD’nin kara para aklama ve terör finansmanı ile mücadele için daha fazla kaynak ayıracağı da vurgulandı. Özellikle bu işlemler için kripto paraların yaygın bir biçimde kullanıldığı belirtildi. Biden yönetimi, yakın zamanda tüketicilerin korunmasına yönelik olarak dijital varlık araştırma ve geliştirme önceliklerinin açıklanacağını söyledi.

“ABD, kara para akmala ve terör finansmanı konusunda küresel bir lider olsa da, icra kurumları dijital varlıkları içeren yasa dışı faaliyetlerle mücadele için daha fazla kaynak ayırıyor. Önümüzdeki aylarda yönetim, tüketicilerin korunmasına yardımcı olarak dijital varlık araştırma ve geliştirme önceliklerini açıklayacak”

Beyaz Saray, Kongre’nin de harekete geçmesinin oldukça önemli olduğunu ifade ederken, Kongre’nin bazı adımları sebebiyle işlerin kötüleşebileceğini de söyledi.

“Kongre’nin bu konuda harekete geçmesi memnuniyetle karşılanacak olsa da, Kongre aynı zamanda işimizi zorlaştırabilir ve yatırımcılar ve finansal sistem için riskleri artırabilir. Kongre, emeklilik fonları gibi ana akım şirketlerin doğrudan kripto piyasasına dahil olmasını sağlayacak tekliflere doğrudan yeşil ışık yakmamalı”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Beyaz Saray, kripto için araştırma ve geliştirme önceliklerini açıklayacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!