Genesis alacaklıları, DCG ve CEO’su Barry Silbert’a dava açtı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir süredir finansal sıkıntılar yaşayan risk sermayesi şirketi Digital Currency Group (DCG), daha fazla dava ile karşı karşıya. Halihazırda birden fazla dava ile boğuşan DCG, bir yandan da yan şirketi Genesis’e açılan davalar ile uğraşıyor.  

Bir grup Genesis alacaklısı, şirketin federal menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini iddia ederek DCG ve kurucusu ve CEO’su Barry Silbert’a karşı dava açtı. 

DCG ve Silbart’a açılan dava, kripto kredi şirketi Genesis’in menkul kıymet yasaları uyarınca kayıt dışı menkul kıymetlerin borç verilmesi kapsamında açıldı. 

Ayrıca, söz konusu davada, Genesis’in yanıltıcı açıklamalar yaparak mevcut dijital varlık borç verenleri dolandırma planı aracılığıyla menkul kıymet dolandırıcılığı yaptığı iddia ediliyor. Dava açan yatırımcılara göre, Genesis ABD Menkul Kıymetler Borsası Yasası’nın 10(b) bölümünü ihlal ederek şirketin finansal durumu hakkında yanlış bilgilendirme yaptı. 

Digital Currency Group hakkında

2015 yılında ABD’nin Connecticut eyaletinde kurulan DCG, Genesis, dijital varlık yöneticisi Grayscale Investments, kripto madencilik şirketi Foundry ve kripto medya kuruluşu Coindesk de dahil olmak üzere birden fazla dijital varlık ve blokzincir odaklı yan kuruluşu çatısı altında barındırıyor. 

DCG’nin şu anki CEO’su Barry Silbart ise şirketin yüzde 40’lık hisse senetlerini kontrol ediyor. CEO, aynı zamanda şirketin yönetim kurulu başkanlığını da üstleniyor. 

Genesis’in iflas başvurusu, DCG’yi yaktı 

Bilindiği üzere kripto kredi şirketi Genesis, ilk olarak 16 Kasım 2022’de para çekme işlemlerini durdurdu. Şirket, FTX’te meydana gelen çöküşün, şirketin likidite sıkıntıları çekmesine neden olduğunu ve onun yüzünden para çekme işlemlerini durdurmak zorunda kaldığını açıkladı.

Genesis, 19 Ocak tarihinde ise iflas başvurusunda bulundu. 23 Ocak’ta da şirketin, ilk duruşması gerçekleşti. Tüm bu olanların hemen ardından da yatırımcılar, DCG ve Silbart’a dava açtı.  

İlginizi çekebilir: Genesis, alacaklı anlaşmazlıkları ve iflas konusunda iyimser

Öte yandan Winklevoss kardeşler tarafından kurulan kripto para borsası Gemini ise Genesis’in en büyük alacaklılarından. Genesis’in şu anda Gemini’ye 900 milyon dolar borcu bulunuyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Genesis alacaklıları, DCG ve CEO’su Barry Silbert’a dava açtı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!