Binance, teminatlı token’ları ve kullanıcı fonlarını “yanlışlıkla” aynı cüzdanda tuttuğunu açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance, kullanıcı fonlarını ve token teminatını “yanlışlıkla” aynı cüzdanda tuttuğunu açıkladı.

Binance daha önce de, firmanın kurumsal varlıklarının ayrı hesaplarda yer aldığını ve proof-of-reserves hesaplamalarının bir parçası olmaması gerektiğini ifade etmişti.

ABD’nin en büyük borsası Binance’in, kazara bazı müşteri fonlarını şirketin teminatlı token’ları ile aynı cüzdanda sakladığını itiraf ettiği bildirildi. Yapılan açıklamanın ardından Binance, bahsi geçen varlıkları özel teminat cüzdanlarına aktarma sürecini başlattı.

Bloomberg’ün haberine göre Binance, yanlışlıkla borsanın kendisinin basmış olduğu token’ları müşteri varlıklarının da bulunduğu bir cüzdana dahil etti.

Binance, kendi ihraç ettiği 94 token’ın tamamı için bilgi sağlayan bir proof of collateral (teminat kanıtı) yayımladı. Firma daha önce de b-token’ların her zaman tamamen teminatlandırıldığını ve 1:1 biçimde desteklendiğine dikkat çekti.

Yayımlanan teminat kanıtına göre Binance’in tüm B-token’larının neredeyse %50’lik kısmı, şu anda “Binance 8” isimli tek bir cüzdanda saklanıyor. Cüzdan, Binance’in çıkardığı b-token miktarı için gerekenden çok daha fazla token rezervine sahiptir. Bu, Binance’in varlıkları ayrı ayrı depolamak yerine teminatları müşterilerin token’ları ile karıştırdığını gösteriyor.

Böyle bir cüzdan yönetim şekli, görünüşe göre borsanın kendi cüzdan yönergeleriyle çelişiyor. 

Binance’in proof-of-reserve sayfasoına göre, borsaların kurumsal varlıkları ayrı hesaplara kaydedilir ve proof-of-reserve hesaplamalarının bir parçasını meydana getirmesi. Borssa tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Bir kullanıcı, bir Bitcoin yatırdığında, müşteri fonlarının tam olarak desteklenmesini sağlamak için Binance’in rezervleri en az bir Bitcoin artar. Bunun, Binance’in tamamen ayrı bir defterde yer alan kurumsal varlıklarını içermediğini belirtmek önemlidir”

Bloomberg’e göre Binance, b-token’ları yanlışlıkla kendi rezervleriyle karıştırdı ve bu sorunu bir an önce çözme adına elinden geleni yaptığını söyledi.

Binance sözcüsü, “Binance bu hatanın farkında ve bu varlıkları özel teminat cüzdanlarına aktarma sürecinde” dedi. Sözcü ek olarak Binance 8’in bir soğuk cüzdan olduğunu belirterek, teminat varlıklarının bu cüzdana yanlışlıkla taşındığını söyledi.

Binance, FTX’in çöküşünün ardından daha fazla güven kazanmak için proof-of-reserve sistemini başlattı. Bunun için muhasebe firması Mazars ile ortaklık kurdu.

Mazars, bu olaydan kısa bir süre sonra herhangi bir açıklama yapmaksızın denetimlerini web sitesinden kaldırdı.

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance, teminatlı token’ları ve kullanıcı fonlarını “yanlışlıkla” aynı cüzdanda tuttuğunu açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!