SBF’in 700 milyon dolar değerindeki varlığına el konuldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in ortaya çıkan yeni mahkeme raporlarına göre, SBF, varlıklarını kaybedebilir.

SBF’in 700 milyon doları telikede

Bilindiği üzere Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklama da dahil olmak üzere 8 ayrı suçtan yargılanıyor. Mahkeme kayıtlarına göre, SBF’in toplamda 700 milyon dolar değerindeki varlıklarına el kondu. Eski CEO, Söz konusu 8 suçlamada da suçlu bulunursa varlığının tamamını kaybedebilir.

New York Güney Bölge Savcısı Damian Williams, el konulmak üzere Bankman-Fried’in hisse senedi, nakit ve kripto paralardan oluşan 10 ayrı hesabını belirledi.  

Mahkeme dosyaları, ayrıca 4-19 Ocak tarihleri arasında SBF’in varlıklarının çoğunun ele geçirildiğini kaydetti. Buna ek olarak mahkeme, üç ayrı Binance borsası hesabına ait varlıklara da el koymak istiyor. 

Mahkeme, ele geçirilen varlıkların listesini de yayınladı. Bu varlıklar arasında 525,5 milyon dolar değerinde Robinhood (HOOD) hissesi, Silvergate Bank’te 94,5 milyon dolar, Farmington Eyalet Bankası’nda 49,9 milyon dolar ve ED&F Man Capital Markets, Inc.’de 20,7 milyon doları bulunuyor. 

SBF’in varlıklarına el konma emri: Mahkeme dinleyicisi

El konulan varlıkların kamuoyuna açıklanmasının ardından, bu varlıkların müşterilerden çalınan fonlar olduğu ve yasa dışı bir şekilde elde edildiği gerekçesi ile el konulduğu belirtildi. 

Öte yandan FTX ve Sam Bankman-Fried hakkındaki davalar devam ederken, Caroline Ellison ve Gary Wang gibi SBF’nin yakın çevresindeki kişiler, FTX’in çöküşündeki rollerini bir bir itiraf etmeye başladı. Ne var ki SBF, yakın çevresindeki bu kişilerin itirafta bulunmalarına rağmen, hakkındaki 8 suçlamayı da reddetti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SBF’in 700 milyon dolar değerindeki varlığına el konuldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!