Genesis’in iflas başvurusu, toplulukta yankı uyandırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun süredir likidite sorunlarıyla boğuşan kripto kredi şirketi Genesis, 11. Madde kapsamında iflas başvurunda bulundu. İflas başvurusu haberi ise toplulukta yankı uyandırdı.  

Genesis’in iflası, topluluğun sabrını taşıran son damla oldu

Kripto endüstrisinde, bu zaman kadar yaşanan tüm iflasların üzerine bir de Genesis’ten gelen kötü haber, bardağı taşıran son damla oldu.  

Bunun üzerine bireysel yatırımcılardan kurumsal yatırımcılara kadar pek çok topluluk üyesi Twitter’a koştu. 

Topluluk üyerlerinin büyük çoğunluğu, meydana gelen iflasların en çok avukatlara yarayacağını düşünüyor. Bir Voyager alacaklısı olduğunu iddia eden topluluk üyesi, işin sonunda müşteri fonlarının tamamının avukatlara gideceğine ilişkin yorumlarda bulundu.  

Son bir yılda pek çok şirketin iflas etmesi sonucu kayıp yaşayan yatırımcıların sabrı ise tükenmiş durumda. Bir başka kullanıcı da fonların avukat masraflarına gideceği yorumunu savunarak, işin sonunda kimsenin sebep olduğu kayıplardan sorumlu tutulmayacağını söyledi. 

Genesis just filed for chapter 11.

Bankruptcy lawyers making bank on crypto bankruptcies.

— Coin Bureau (@coinbureau) January 20, 2023

Bilindiği üzere Gemini borsası ve Genesis arasında giderek büyüyen bir husumet vardı. Gemini, 900 milyon dolar değerindeki borcunu ödemesi için Genesis’i sıkıştırıyordu. Nitekim, kripto kredi platformunun iflas haberinin ardından Genesis’e en hızlı tepki yine Gemini kurucu ortağı Cameron Winklevoss’tan geldi. 

Winklevoss, Genesis’in iflasını “Çok güzel bir haber” olarak değerlendirdi. Buna ek olarak Gemini yöneticisi, bu haberin, borsa kullanıcılarının paralarını geri almalarına yönelik bir adım olduğuna dikkat çekti. Winklevoss’un açıklamalarına ise bir kullanıcıdan “Yine de tek mağdur, yatırımcılar olacak” yanıtı geldi. Kullanıcıya göre, Gemini de en az Genesis kadar suçlu. Çünkü iki şirket iş birliği içinde oldukları dönemlerde, düzenledikleri çalışmalarına ilişkin gerekli durum tespitlerini yapmamışlardı.

İlginizi çekebilir: CFTC üyesinden, kripto için küresel standart çağrısı!

Bununla birlikte bir kripto analisti, endüstride meydana gelen iflasların birbirleriyle bağlantılı olabileceğine dikkat çekti. Analiste göre Genesis’in iflası, kriptoların tarihsel döngülerine baskı yapacak. 

Genesis bankruptcy is going to reveal the entire crypto leverage cycle.

Enjoy. pic.twitter.com/X9zduPzlQY

— Alfa (@alphaketchum) January 20, 2023

Pek çok topluluk üyesi ve hatta kripto piyasasındaki yatırımcılar, son zamanlarda giderek sıklaşmaya başlayan iflas haberlerinden bıkmış durumda. Hal böyle olunca da insanlar sosyal medya platformlarına koşup dert yanıyor. Topluluk üyelerinin büyük bir kısmı şu anda, kripto şirketlerine olan güvenlerinin eksikliği konusunda isyan ediyor. Nitekim topluluktan bir yatırımcı, bundan sonra ABD merkezli kripto şirketlerine güven olmayacağına dair açıklamalarda bulundu.  

Dogecoin (DOGE) yaratıcısı Billy Markus da söz konusu iflaslara ilişkin sosyal medyada yorum yapanlar arasındaydı. Markus, toplulukla birlikte yangına körükle gitti. DOGE yaratıcısı, tüm kripto kredi faaliyetlerini aptalca bir hizmet olarak nitelendirdi. Öte yandan geliştirici, yalnızca bu faaliyetleri aptalca bir şey olarak değerlendirmekle kalmadı, aynı zamanda bu hizmetlere dahil olanları da “aptal” sıfatının içerisine ekledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Genesis’in iflas başvurusu, toplulukta yankı uyandırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!