ABD Adalet Bakanlığı, Rus kripto para borsası Bitzlato’ya el koydu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, ABD’den oldukça önemli bir düzenleme adımı geldi. Sektörün en önemli düzenleyici kurumlarından biri olan ABD Adalet Bakanlığı, konuşmasına Rusların yasa dışı kara para aklama işlemi yaptığını tespit ettikleri Bitzlato’ya karşı icra işlemi başlattığını duyurdu.

Uzun bir süredir yasa dışı işlem yaptıkları tespit edilen Bitzlato’ya karşı operasyon düzenlediklerini açıklayan ABD, uzun süredir işlemleri takip ettiklerini ve yöneticileri göz altına aldıklarını açıkladı. 

Bununla birlikte hem Rus hem Çin kaynaklı birçok suçun arkasında yer aldığı iddia edilen Hydra grubunun da kritik yöneticilerini yakaladıklarını açıkladı. 

Birçok yasa dışı işlem yaptığı tespit edilen server’lara da yoğun bir çalışma düzenlediklerini belirten New York Doğu Bölgesi’nden temsilciler ve Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco, bu alanda çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı. 

ABD Adalet Bakanlığı, Rus kripto para borsası Bitzlato’ya el koydu

Kripto para sektöründe oldukça önemli gelişmeler yaşanıyor. Her ne kadar birçok teknoloji gelişse ve milyar dolarlık yatırımlar devasa bir piyasa yaratsa da ne yazık ki kripto sektörü, düzenlenirken dolandırıcılık ve hack davaları ile anılıyor.

Bu noktada ABD’nin kripto para eylemlerinin açıklandığı son basın duyurusunda da konuşma bir el koyma haberi ile başladı. 

Gerçekleştirdiği yasadışı işler ve kara para aklama suçları sebebiyle Bitzlato’ya karşı operasyon düzenlediklerini açıklayan ABD, uzun süredir işlemleri takip ettiklerini ve yöneticileri göz altına aldıklarını ve geri kalan üyeleri araştırdıklarını açıkladı. Bununla birlikte Bitzlato’nun kurucusu Anatoly Legkodymov’un tutuklandığı belirtildi.

Bununla birlikte FBI yetkilisi Wally Adeyemo yaptığı konuşmada, konunun sadece borsa ile sınırlı olmadığını, arkasında birçok karanlık işlemin yürütüldüğünü açıkladı. Kolluk kuvvetleri ortakları ile küresel bir soruşturma yürüttüklerini belirten Adeyemo, yapılan bu işlemlerin bir uyarı niteliğinde olduğunu ve bu çalışmaların giderek genişleyeceğini belirtti. 

 

Detaylar güncelleniyor…

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Adalet Bakanlığı, Rus kripto para borsası Bitzlato’ya el koydu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!