Tayland’dan, kripto saklama hizmetlerine yeni düzenleme!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayland Merkez Bankası ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto yatırımcılarına kol kanat gerebilmek adına kripto saklama hizmetlerine yeni kurallar getiriyor. 

Tayland SEC, 17 Ocak tarihli bir açıklamasında sanal varlık hizmet sağlayıcılarının (VASP) gözetiminin verimli bir şekilde korunması için yeni bir düzenleyici çerçeve yayınladı. 

Söz konusu düzenleme, dijital cüzdanların ve özel anahtarların risk yönetimini denetlemek için politika ve yönergeler de dahil olmak üzere üç ana gereksinime vurguda bulundu. Ayrıca bu gereksinimler sanal varlık hizmet sağlayıcılarına büyük ölçüde ihtiyaç duyuyor. Bunun sebebi ise bu tarz politikalarla ilgili düzenleyicilerle iletişim kurmak ve uyumluluğu yakalamak. 

Buna ek olarak menkul kıymetler ve borsa komisyonu, kripto saklama hizmetlerinden dijital cüzdanların ve anahtarların tasarımı, geliştirilmesi ve yönetimi için bir dizi prosedür oluşturmalarını talep etti. Tayland yetkilileri, ayrıca cüzdanların yönetim sistemlerini etkileyebilecek muhtemel durumlar için de acil durum planı oluşturulması bekleniyor. 

Bununla birlikte Tayland SEC, “Attığımız bu adım, hem prosedürlerinin düzenlenmesini hem de test edilmesini, sorumlu kişilerin ise belirlenmesini ortaya çıkarmayı kapsamaktadır” ifadelerine yer verdi ve ekledi:

“Sistem güvenliği denetimlerinin yanı sıra, dijital varlık saklamayla ilgili sistemlerin güvenliğini tehdit eden ve müşterilerin varlıkları üzerinde olumsuz etkilere yol açabilecek herhangi bir eylem durumunda soruşturmalara büyük iş düşüyor.” 

Hükümet tarafından yapılan duyuruya göre, 16 Ocak 2023 itibari ile söz konusu düzenleme yürürlüğe girdi. Buna ek olarak düzenleyici kurum, kripto saklama hizmetlerinin, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bahsi geçen gereklilikleri yerine getirmeleri için altı ayları bulunuyor. 

İlginizi çekebilir: Binance, ‘Binance Mirror’ hizmetini başlattı

Tayland SEC, FTX’in çöküşünün ardından katı düzenlemelere başvurdu 

FTX’te meydana gelen yıkımla birlikte pek çok yatırımcı, şirket ve hükümet kendi çapında önlemler almaya başladı. Kimi kripto şirketleri, daha fazla düzenleyici netlik çağrısında bulunurken, kimi hükümetler de daha sıkı düzenleyici çerçeve oluşturmaya koyuldu. Tayland da bu ülkelerden yalnızca bir tanesi. Tayland’ın son zamanlarda başvurmuş olduğu daha katı eylemler ise FTX’in çöküşüyle paralel bir tutum sergiliyor. 

Hükümet, ayrıca ocak ayında yerel bir kripto borsası Zipmex’e karşı yeni bir soruşturma başlattı. Taylandlı düzenleyiciler, firmanın izinsiz dijital varlık fonu yönetimi hizmetleri sunduğunu da iddia etti. 

Kripto kullanımına ‘Hayır’, blokzincir teknolojisine ‘Evet’

Bilindiği üzere Tayland, ülkede kripto kullanımlarına karşı katı tutumu ile biliniyor. Rusya ve Çin gibi ülkelere ek olarak Tayland, 23 Mart 2022’de kripto ödemelerini yasaklamıştı. 

Ne var ki ülke, blokzincir benimselerinde ise dünya sıralamasında üst sıralarda yer almaya devam ediyor. Cointelegraph Türkiye tarafından 16 Ocak tarihinde bildirildiği üzere Tayland, sanal bankalara start vermek için Macaristan ile el ele verdi. Merkez Bankası tarafından yayınlanan “Sanal Banka Lisanslama Çerçevesi Danışma Belgesi” isimli bir dosyada ise 2023 yılında sanal bankaların finansal hizmet sağlayıcısı olarak faaliyet göstermesine imkân tanıyacağı belirtiliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tayland’dan, kripto saklama hizmetlerine yeni düzenleme!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!