FTX’in kalıntılarına Japonya’dan talip var: Monex Group

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektöründe deyim yerindeyse bir ay yüzeyini andırıyor. Aydınlık ve karanlık tarafları var, önemli bir sistemin kritik bir parçası ve birçok kraterle dolu. Bu noktada Terra ve FTX krizinin iki büyük kraterden birini oluşturduğu söylenebilir. Özellikle beraberinde iflasa sürüklediği şirketler ile sektördeki büyük bir etki yaratan FTX, sadece şirketlere zarar vermekle kalmadı, aynı zamanda yatırımcıların da sektöre bakış açısını kötü etkiledi. 

Bu noktada kripto sektörüne bakış açısı düşünüldüğünde Asya ülkelerinin konumu az çok belli. Katı ve baskıcı bir politikanın hakim olduğu Asya bölgesinde, deyim yerindeyse sadece külleri kalan FTX’e bir talip var: Monex Group.

Monex Group, FTX’in Japonya koluna karşı ilgili, araştırmalar sürüyor

Hemen hemen her şirket, başka ülkelerde operasyonlarını en verimli şekilde yürütebilmek adına o ülkenin koşullarına uyan yan şirketler kurmakta. Borsalarda ise bu durumun daha yaygın olduğu görülüyor. Öyle ki kripto sektöründe küresel olarak kabul görmüş bir düzenleyici çerçeve ne yazık ki oluşturulabilmiş değil. 

Bu noktada ülkelerin spesifik kararlarına uyum için çalışan merkezi borsalar, o ülkelerde farklı şirketler kurabiliyor. FTX Japan da bu yan kuruluşlardan biri.

Bloomberg’ün haberine göre Tokyo merkezli çevrimiçi aracı kurum Monex, FTX Japan’ın küllerine talip.

Konu hakkında bir röportajda konuşan şirketin CEO’su Oki Matsumoto, FTX Japonya ile ilgili sorulara yanıt olarak şu ifadelere yer verdi:

“Genel perspektiften ele aldığımızda, doğal olarak ilgileniyoruz”

Matsumoto, Monex’in iş için teklif verip vermediğini konusunda herhangi bir bilgi vermezken, firmasıyla rekabet eden kripto borsalarının sayısının düşmesinin “çok iyi bir şey” olacağını söyledi. 

Bloomberg’ün paylaştığı detaylara göre, FTX Japan, ABD iflas sürecinin bir parçası olarak Japon birimini açık artırmayla satılıyor. 

Monex’in FTX konusunda nasıl bir adım atacağı henüz kesin değil. Yapılan açıklama ise. ufak da olsa piyasa testi niteliğinde. Doğal olarak yakın dönemde bir adım beklenmese de verilen bu sinyal dikkat çekmeyi başardı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX’in kalıntılarına Japonya’dan talip var: Monex Group
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!