CTFC’den Ooki DAO davasında yeni hamle geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektöründeki dava hikayeleri bitmek bilmez bir serüven hâline gelmiş durumda. Bir taraftan yılan hikayesine dönen SEC ve Ripple davası, diğer taraftan giderek hararetlenen FTX davası derken, sektörde davaların sayısı giderek artıyor. 

Bunlardan biri olan Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Ooki DAO arasındaki dava da giderek derinleşmeye devam ediyor. Düzenleyicinin yeni belgeleri mahkemeye sunması ve iki tarafında kendisini net bir şekilde savunması, davaya yeni bir boyut kazandırdı. Öyle ki CFTC, Ooki DAO’ya selefi bZeroX gibi yasadışı kaldıraçlı/marjlı ticaret ürünleri sunduğunu iddia etmiş ve süreci başlatmıştı.

Son olarak CFTC, Ooki DAO’nun emtia yasalarını ihlal ettiği savunarak, mahkemeye yeni bir çağrıda bulundu.

CFTC, Ooki DAO’ya temerrüt çağrısında bulundu

Kripto paralar söz konusu olduğunda sık sık dava, açıklama ve güncellemede bulunan bir takım düzenleyiciler bulunuyor. Şüphesiz bu düzenleyicilerin başında SEC geliyor. SEC, özellikle ETF ve dava süreçlerinde ince eleyip sık dokuyan düzenleyiciler arasında.

CFTC ise bu düzenleyicilerden bir tanesi. Öyle ki düzenleyici sık sık denetimler gerçekleştirirken bazı durumlarda sert müdahalelerde bulunabilliyor.

Son yayımlanan mahkeme belgelerine göre ise CFTC,  Ooki DAO’nun taleplerine yanıt vermesi için son tarihin 10 Ocak 2023 olduğunu ve bu yüzden temerrüt ettiğini savundu.

Belgelerde yer alan bir diğer detayda ise bu davadaki şikayet ve davetlerin, Ooki DAO’ya tebligatını o tarih itibarıyla tamamlanmış kabul ettiğini görülüyor.

 

 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CTFC’den Ooki DAO davasında yeni hamle geldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!