Galaxy Digital CEO’sundan, DCG krizi değerlendirmesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galaxy Digital Holdings CEO’su Mike Novogratz, Digital Currency Group (DCG) ve Genesis’in karşı karşıya olduğu krizle ilgili açıklamalarda bulundu. Novogratz, her ne kadar DCG ve Genesis’in iyi bir durumda olmadığını çizse de durumun, çok fazla satış baskı yaratmasını beklemediğini söyledi. 

Mike Novogratz, 10 Ocak’ta CNBC ile bir röportaj gerçekleştirdi. Galaxy Digital Holdings CEO’su, DCG’nin karşı karşıya olduğu krizin önümüzdeki çeyrekte de devam etmesini bekliyor. 

“The outlook for #crypto is not horrible but it’s not great. We’ve got regulatory headwinds we didn’t have before. People are going to cut costs and survive this transition period,” says @novogratz. “Crypto is not going away. It’s a pretty clean market right now.” pic.twitter.com/k57ITlRFOV

— Squawk Box (@SquawkCNBC) January 10, 2023

Novogratz, ayrıca “DCG, Genesis ve Gemini için önümüzdeki çeyrekte de devam edecek birtakım tehditler hala söz konusu” ifadelerini kullandı ve ekledi: 

“Ancak bu durumun çok fazla satış baskısı yaratacağını düşünmüyorum.”

Bilindiği üzere DCG büyük bir kripto holdingi. Aynı zamanda şirket dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi Grayscale Investments’ın da sahibi olarak biliniyor. 

Grayscale’in yanı sıra şirket, kurumsal kripto kredi şirketi Genesis, danışmanlık şirketi Foundry, kripto para borsası Luno ve kripto medya şirketi CoinDesk’in de sahibi. 

Oyunuzu şimdi kullanın!

Mike Novogratz ile Arcane Research’ün fikirleri uyuşmadı

Öte yandan Novogratz’ın açıklamaları, Arcane Research’ün açıklamaları ile büyük oranda zıtlık gösterdi. Bilindiği üzere Arcane, 4 Ocak tarihli bir açıklamasında DCG’deki krizin kripto piyasalarını ciddi şekilde etkileyeceğinden bahsetmişti. Buna ek olarak şirket, büyük pozisyonlarda ise satışların gerçekleşebileceğinin altını çizmişti. 

Arcane, DCG’nin iflas ettiği senaryoda, varlıklarını satmaya başlayacağını düşünüyordu. Şirket, ayrıca Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ve kripto fiyatlarına baskıyı tetikleyecek diğer kripto ile ilgili kredilerde büyük pozisyon satışlarına neden olabileceğini savunmuştu. 

Investors should pay attention to the ongoing financial distress related to Digital Currency Group (DCG) as the outcome could severely impact crypto markets.

Read more:https://t.co/5syXBpEw7q

— Arcane Research (@ArcaneResearch) January 4, 2023

Ne var ki Novogratz, hem Bitcoin’in (BTC) hem de Ethereum’un (ETH) son birkaç aydır oldukça sakin bir şekilde hareketlenmeye devam ettiklerini söyledi. Ünü CEO, buna ek olarak bu iki kripto para biriminin, son birkaç gündür artış gösterdiklerini de ekledi.   

Mike Novogratz, bunun üzerine “Piyasa şu anda oldukça sakin ilerliyor” ifadelerini kullandı. 

Novogratz: “Coinbase’in işten çıkarım planı, doğru bir karardı ”

Galaxy CEO’su, ayrıca Coinbase borsasının CEO’su Brian Armstrong’un son zamanlarda verdiği kararlara ilişkin de birkaç yorumda bulundu.  

Novogratz, Armstrong’un maliyetleri aza indirgeme adına çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkarma kararının, doğru bir adım olduğunu belirtti. 

Galaxy CEO’su konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Coinbase’in çalışanlarını işen çıkarması, hisselerinin artması ve kriptolar için iyi bir temizlik oldu.” 

“Brian Armstrong da dahil olmak üzere Coinbase borsasındaki CEO’lar, en doğru şeyi yaptılar.”

Novogratz, ayrıca kriptoların gidişatı iyi olmasa da çok da kötü bir durumda olmadığını söyledi.

“Daha önce sahip olmadığımız düzenleyici çerçevelerimiz mevcut. Hikayemizi iyileştirmek ve yeniden inşa etmek için zamanımız var. Bu yüzden de insanların, maliyetlerini düşürmek ve ayakta kalabilmek için, birtakım can sıkıcı kararlar alması çok doğal. 2023 yılı, hayatta kalmak için çabalayacağınız ve yükselmek için birtakım aksiyonlar alacağınız bir yıl.”  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Galaxy Digital CEO’sundan, DCG krizi değerlendirmesi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!